Jsme televize vašeho kraje

FC Viktoria Plzeň získala od Plzeňské teplárenské 1,5 milionu korun na rozvoj mládežnického fotbalu

Plzeň, publikováno 24.02.2014, autor: Richard Beneš

Tomáš Paclík podepsal smlouvu o sponzorském daru s Romanem Jurečkem | Autor: Richard Beneš

Městská společnost Plzeňská teplárenská podepsala i letos smlouvu s FC Viktoria Plzeň o podpoře mládežnického fotbalu, na jehož rozvoj věnovala 1,5 milionu korun. Teplárna je vůbec největším sponzorem mládežnického fotbalu i hokeje v Plzni. Smlouvu podepsali za FC Viktoria Plzeň její vlastník Tomáš Paclík, generální ředitel Adolf Šádek a za Plzeňskou teplárenskou předseda představenstva Roman Jurečko (ODS).

„Jsme rádi, že sponzorujeme tak významnou částkou mládežnický sport v plzeňské FC Viktoria, protože výsledky celého klubu jsou ohromné. Plzeň čekala na ty opravdu velké úspěchy ve vrcholovém sportu dlouhou řadu let. Děti dnes v Plzni mají své sportovní vzory, na které si obrazně řečeno mohou sáhnout a to je to nejlepší, co může být. Těší nás, že i díky našemu přispění se více než 400 dětem z plzeňského regionu dostává profesionálního fotbalového vedení,“ uvedl Roman Jurečko. Podle jeho slov trvá spolupráce městské společnosti Plzeňská teplárenská s FC Viktoria Plzeň v rámci mládežnického sportu již 10 let. „Za tu dobu se fotbal v Plzni hrozně posunul. Smlouva se podepisuje vždy na jeden rok. Vedle mládežnického fotbalu podporuje teplárenská společnost stejně intenzivně i hokej, jsme největším sponzorem mládeže,“ zdůraznil Jurečko.

Význam sponzorského příspěvku pro rozvoj mládežnického sportu ocenil i majitel klubu Tomáš Paclík, jehož snem je vybudovat jednou v Plzni stejnou fotbalovou akademii pro mladé talenty, jakou mají ve světě významné kluby. „Do budoucna bychom akademii chtěli mít, ale je to velká investice do infrastruktury. Je to jednak o tréninkových hřištích, jednak o ubytování, o stravovacích prostorách, tam máme ještě značné nedostatky. Snažíme se s mládeží pracovat koncepčně a každoročně to posouvat někam dál. Mládež je pro nás nyní stejná priorita jako profesionální fotbal, ale nechtějte po mě říct, že za rok budeme mít akademii. Snažíme se pracovat s mládeží na profesionální úrovni, máme profesionální trenéry, všichni kdo s námi spolupracují, jsou na špičkové úrovni a chceme to rozvíjet dál. Díky společnosti Plzeňská teplárenská máme stabilní podporu pro 14 našich chlapeckých týmů a pro čtyři dívčí. Tato podpora pomáhá vychovávat následovníky takových jmen z plzeňské líhně, jako jsou David Limberský, Vladimír Darida nebo David Štípek,“ konstatoval Paclík.

 | Autor: Richard Beneš

Skutečnost, že se v Plzni daří mládežnický fotbal rozvíjet na té nejvyšší úrovni, potvrdil i generální ředitel FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek. „V současné době máme v Plzni až devět hráčů ve věku 14 až 17 let, o které už nyní agenti vedou boje, jaké si ani nedokážete představit. Ti kluci jsou už nyní v hledáčku evropských velkoklubů. My ale nechceme takto mladé hráče pouštět někam do zahraničí, je to velmi složitá situace. Ale na druhou stranu nás samozřejmě těší, že máme hodně kvalitních svých odchovanců,“ dodal Šádek.

Viktoria nabízí sportovní rozvoj dětem ve čtrnácti týmech mladých juniorů všech věkových kategorií a čtyřech celcích děvčat. Pro vrcholový fotbal tak plzeňská Viktorie vychovává vlastní odchovance a zároveň rozvíjí vztahy s partnerskými kluby. Sleduje talenty v širokém regionu a těm nejlepším dává možnost rozvíjet vlastní schopnosti v mládežnických týmech Viktorie. Spojení takřka třiceti kvalifikovaných trenérů a ideálních tréninkových podmínek v tréninkovém areálu v Luční vytvářejí výborné zázemí pro růst nových talentů.       

  

Fotogalerie

Tomáš Paclík podepsal smlouvu o sponzorském daru s Romanem Jurečkem | Autor: Richard Beneš
Vedení FC Viktoria Plzeň získalo od Plzeňské teplárenské 1,5 milionu korun na mládežnický fotbal | Autor: Richard Beneš