Jsme televize vašeho kraje

PMDP začínají prodávat chytrý přívěsek Plzeňská mini, slouží při platbě jízdeného i parkovného

Plzeň, publikováno 01.04.2014, autor: Richard Beneš

Plzeňská mini | Autor: PMDP

Novinku v podobě přívěsku na klíče, který je menší alternativou Plzeňské jízdenky sloužící i jako elektronická peněženka, připravily Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Plzeňská mini, jak se tento přívěsek oficiálně jmenuje, stojí 100 korun a od 1. dubna je k dostání v zákaznických centrech PMDP.

Plzeňská mini plní funkci elektronické peněženky a lze s ní nakupovat jízdenky přímo ve vozech PMDP, platit parkovné na vybraných parkovištích a v nových parkovacích automatech nebo u ostatních partnerů Plzeňské karty. Platbu Plzeňskou mini přijímá 18 parkovacíéch automatů v centru města. Na přívěsek si zákazník může nahrát finanční hotovost do výše tři a půl tisíce korun.

„Máme za to, že elektronická peněženka ve formě přívěsku na klíče najde mnoho uživatelů nejen v řadách dětí, ale i u občasných cestujících nebo řidičů,“ uvedl Michal Kraus, generální ředitel PMDP. „Zákazníci si mohou dobít hotovost na přívěsek nejen na přepážkách PMDP, ale i prostřednictvím bankomatů České spořitelny a také přes e-shop Plzeňské karty,“ dodal Michal Kraus.

Fotogalerie

Plzeňská mini | Autor: PMDP