Jsme televize vašeho kraje

Centrální plzeňský obvod chystá druhou aukci energií, účastníci té předchozí ušetřili 6400 korun

Plzeň, publikováno 03.04.2014, autor: Richard Beneš

elektronické aukce energií - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Radnice centrálního plzeňského městského obvodu hodlá navázat na loňskou úspěšnou elektronickou aukci energií, díky které řada plzeňských domácností získala levnější zemní plyn a elektřinu. Vedení obvodu nyní připravilo druhou aukci energií, do které se mohou nejen obyvatelé třetího obvodu, ale i z celé Plzně.

„Díky první elektronické aukci mohli lidé snížit cenu za energie až o 28 procent. Průměrná domácnost tak za dva roky ušetří zhruba 6400 korun na energiích,“ informoval starosta centrálního obvodu Jiří Strobach (ODS). Všeobecně také platí, že čím více zákazníků se do aukce přihlásí, tím lepší je pak výsledná cena.

Podle vyjádření starosty Strobacha se mohou do aukce přihlásit jednotlivé domácnosti, drobní podnikatelé i bytová sdružení zcela zdarma. Pořádající firma je pak všechny sdruží, stanoví přesné podmínky, které musejí dodavatelé dodržet, následně pak osloví všechny dodavatele energií na trhu, aby o balík přihlášených domácností soutěžili v on-line elektronické aukci.

Snahou radnice je také ochránit své obyvatele před podomními obchodníky s energiemi, kteří lidem nabízejí mnohdy velmi nevýhodné smlouvy. V tomto případě se stává radnice garantem aukce i smluv dodavatelů se zákazníky, zákazníci nebudou hradit žádné poplatky ani provize.

Zájemci o přihlášení do aukce energií mohou navštívit kontaktní místo v budově Odboru výstavby ÚMO Plzeň 3, naproti Divadlu J. K. Tyla) každé pondělí nebo středu od 14. dubna do 21. května v době od 10 do 18 hodin. Zájemci by měli mít s sebou kopie současné smlouvy na energie a vyúčtování za 12 měsíců. Samotná aukce se uskuteční poslední týden v červnu.

Fotogalerie

elektronické aukce energií - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš