Jsme televize vašeho kraje

Jurečko odmítá, že by se znal s Bradáčovou, kontakt s ním vyloučila i státní zástupkyně

Plzeň, publikováno 29.06.2012, autor: Richard Beneš

Roman Jurečko (vlevo), společně s regionálním manažerem ODS Michalem Šaškem a poslancem Jiřím Papežem na čtvrtečním jednání regionální rady ODS | Autor: Richard Beneš

Místopředseda regionálního sdružení ODS v Plzeňském kraji Roman Jurečko se v pátek ostře ohradil proti informacím premiéra Nečase, který ho označil v rozhovoru pro Lidové noviny za velkého zastánce státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Rovněž i ona v médiích popřela, že by se s vlivným členem ODS znala, nikdy ho prý neviděla a vůbec netuší, proč by měl právě on měl mít z jejího jmenování radost.

„Odvolání dnes již bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila z důvodu navýšení rozpočtu pro svůj resort stále méně a méně věřím. Rozkaz zněl jasně, žena s koženou brašnou nesmí projet,“ narážel Jurečko na slavnou hlášku z filmu Pelíšky.

Ženou s koženou brašnou mínil Jurečko samozřejmě ústeckou státní zástupkyni Lenku Bradáčovou, kterou chtěl Pospíšil jmenovat vrchní státní zástupkyní v Praze. A to ho zřejmě stálo jeho křeslo. „Já osobně jsem paní Bradáčovou nikdy v životě nepotkal, znám ji jen z médií, ale na ulici bych ji asi poznal,“ uvedl pro Regionpodlupou.cz Jurečko.

„Na celé té kauze mě překvapily dvě věci. Nepamatuji se, že by prezident odvolal tak rychle nějakého ministra. A na druhé straně si nepamatuji, že by lidé vyrazili do ulic demonstrovat za nějakého ministra,“ komentoval aktuální dění Roman Jurečko.  

„Jsem rád, že Jiří Pospíšil přijal ve čtvrtek naši nabídku kandidovat jako lídr kandidátky v krajských volbách. Do voleb půjdeme s tím nejlepším kandidátem, kterého jsme si mohli přát. S Pospíšilem v čele krajské kandidátky šance strany na dobrý volební úspěch značně posílí. Myslím si, že rozhodnutí našeho premiéra na určitou dobu procenta ODS republikově snížilo, ale v Plzeňském kraji naopak zvýšilo," uvedl místopředseda regionálního sdružení ODS Roman Jurečko. Podle jeho slov pozve regionální rada ODS premiéra Petra Nečase na jednání regionálního sněmu 8. července a bude chtít, aby náhlé odvolání Pospíšila z funkce ministra spravedlnosti vysvětlil. 

Fotogalerie

Roman Jurečko (vlevo), společně s regionálním manažerem ODS Michalem Šaškem a poslancem Jiřím Papežem na čtvrtečním jednání regionální rady ODS | Autor: Richard Beneš