Jsme televize vašeho kraje

Radní schválili rozšíření vyhrazených míst pro držitele parkovacích karet v centru města

Plzeň, publikováno 03.07.2012, autor: Richard Beneš

Parkovací automat v ulicích Plzně | Autor: Ilustrační foto Richard Beneš

Rozšíření počtu vyhrazených míst pro držitele parkovacích karet v centru města schválili radní plzeňského magistrátu. „Přesně se jedná o 42 vyhrazených stání v ulicích Bezručova, Sedláčkova a Veleslavínova,“ informoval Regionpodlupou.cz radní Miloslav Šimák (ČSSD).

V současné době se na území centra města, vymezeného ulicemi Klatovská, Americká, Anglické nábřeží, Tyršova a Truhlářská, nachází na veřejných plochách 831 placených parkovacích stání, z toho 49 parkovacích míst je vyhrazeno pro držitele karet. Až doposud byla vyhrazená stání v ulicích Pražská, Prešovská, Riegrova a Solní, vesměs v úsecích, kam je vjezd povolen pouze držitelům parkovacích karet. Ostatní parkovací místa v počtu 782 jsou v režimu smíšeného parkování, kde tedy platí parkovací lístek a, parkovací karta.

„Rada města nyní schválila návrh, který představuje zvýšení počtu vyhrazených stání pro držitele parkovacích karet o zhruba 42 míst v ulicích Bezručova, Sedláčkova a Veleslavínova. Nadále však bude v těchto ulicích vždy po jedné straně zachován režim smíšeného parkování,“ uvedl Šimák. Současně se schváleným návrhem budou dva úseky místních komunikací v ulicích sady Pětatřicátníků a sady 5. května přeřazeny ze zóny B do zóny A s tím, že v sadech 5. května se devět míst vyhradí pro držitele parkovacích karet. Rovněž dojde ke změně na východní straně komunikace Palackého náměstí podél placeného parkoviště v sadech Pětatřicátníků. Deset míst tam bude vyhrazeno pro držitele parkovacích karet zóny F.

„Vyhrazením zhruba padesáti parkovacích míst v historickém jádru pro držitele karet se sníží počet krátkodobých i dlouhodobých placených stání pro klienty bez parkovací karty. V tomto případě mohou řidiči využít kapacity parkovacího domu Rychtářka s poměrně krátkou docházkovou vzdáleností do centra za řádově nižší cenu parkování,“ dodal radní Šimák. 

Fotogalerie

Parkovací automat v ulicích Plzně | Autor: Ilustrační foto Richard Beneš