Jsme televize vašeho kraje

Pedagog Antonín Jalovec se stal novým starostou Chebu, na úřad přejde rovnou z gymnázia

Plzeň, publikováno 04.05.2017, autor: Richard Beneš

Novým starostou Chebu se stal pedagog Antonín Jalovec | Autor: Zdroj: Facebook

Novým starostou Chebu se stal ve středu Antonín Jalovec (VPM-ALTERNATIVA), který ve funkci nahradí Petra Navrátila (ČSSD). Toho chebské zastupitelstvo odvolalo před dvěma měsíci v souvislosti s obviněním v dotační kauze ROP Severozápad. Ve funkci místostarosty i nadále zůstává Zdeněk Hrkal (ANO). Novou místostarostkou se naopak stala Gabriela Licková (Koalice pro Cheb). Oba místostarostové budou na chebské radnici pracovat jako uvolnění.

Ve vedení města se rovněž zformovala nová koalice, kterou tvoří VPM-ALTERNATIVA (šest zastupitelů), Koalice pro Cheb (tři), ANO (pět) a Svobodní (dva). Ve třicetičlenném zastupitelstvu mají 16 hlasů. Do opozice naopak odchází bývalá koalice ČSSD, KSČM a ANO, která byla až doposud ve vedení města. Mimo koalici zůstalo i sdružení ODS a nezávislých kandidátů, které má v zastupitelstvu čtyři hlasy a neformálně podporovalo dnes již bývalou koalici. Při hlasování o odvolání rady a jmenování nových členů rady zastupitelé KSČM a ČSSD opustili jednací sál.

Na chebskou radnici nastoupí nový starosta Antonín Jalovec už ve čtvrtek. Ještě předtím ukončí svoji činnost na gymnáziu, kde působí jako učitel. Bezprostředně po volbě zastupitelům Jalovec také slíbil, že pro zvýšení kreditu funkce do týdne zveřejní své majetkové poměry. Zdůraznil, že pokud by byl trestně stíhán v souvislosti veřejnou funkcí, tak okamžitě rezignuje.

 

Fotogalerie

Novým starostou Chebu se stal pedagog Antonín Jalovec | Autor: Zdroj: Facebook