Jsme televize vašeho kraje

Fiakristé v Karlových Varech mohou slavit, radní města opět povolí kočárům vjezd do lázeňského území

Plzeň, publikováno 05.05.2017, autor: Richard Beneš

Fiakr - ilustrační foto | Autor: Internet

Karlovarští radní v pátek na mimořádném jednání zrušili své dřívější rozhodnutí o výpovědi smlouvy mezi městem a cechem fiakristů, kteří v lázeňském městě provozují kočárovou dopravu. Výpověď dostal cech koncem loňského roku z důvodu neplacení nájmu. Vedení města nyní ustoupilo a opět povolilo vjezd do lázeňského území kočárové dopravě. U slavnostního zahájení lázeňské sezóny v sobotu 6. května zřejmě nebudou chybět ani kočáry s koňmi. Jednáním městské rady v pátek doprovázela i protestní akce zástupců cenu fiakristů, kteří dávali najevo nespokojenost s loňským rozhodnutím.

Radní města aktuálně zrušili výpověď smlouvy s cechem a schválili uzavření dohody o narovnání, ve které se obě strany shodnou, že k výpovědi nedošlo. Primátor města Karlovy Vary Petr Kulhánek (KOA) situaci komentoval tak, že se všechno vrací do stavu před výpovědí. Zhruba desítka fiakristů sdružených v cechu bude mít opět možnost vjíždět do lázeňské zóny.

Po loňské výpovědi smlouvy město vypsalo výběrové řízení na nového provozovatele kočárové dopravy. Konkurz ovšem vyhrála bývalá předsedkyně cechu, kterou ostatní fiakristé viní z toho, že neplatila včas a tím způsobila výpověď smlouvy. Výběrové řízení proto zastupitelstvo zrušilo a doporučilo radě zrušit i výpověď smlouvy.

Fotogalerie

Fiakr - ilustrační foto | Autor: Internet