Jsme televize vašeho kraje

Karlovarský kraj mění postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu nejen pro úřad, ale i pro všechny příspěvkové organizace

Plzeň, publikováno 11.05.2017, autor: Richard Beneš

Krajský úřad Karlovarského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu změnilo vedení Karlovarského kraje. Na základě rozhodnutí rady kraje se bude novými pravidly řídit nejen Karlovarský kraj, ale také jeho příspěvkové organizace. Server TV ZAK o tom informovala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

Oproti dosavadní praxi chce kraj změnit postup zadávání zakázek malého rozsahu s předpokládanou hodnotou od 250 tisíc korun bez DPH. Změna spočívá v rozšíření okruhu oslovování dodavatelů. „Pověřený pracovník zadavatele vyzve určený počet dodavatelů k podání nabídky a zároveň zahájí zadávací řízení postupem zakázky malého rozsahu. Znamená to, že o vyhlášení veřejné zakázky tohoto rozsahu budou informováni všichni potencionální dodavatelé, kteří sledují vyhlášení veřejných zakázek, dozví se to zároveň i veřejnost,“ vysvětlila hejtmanka Jana Vildumetzová.

Doposud se zakázek této velikosti mohli zúčastnit pouze oslovení dodavatelé. Změnou pravidel zadávání chce kraj dosáhnout podstatně větší transparentnosti veřejných zakázek malého rozsahu. Například v případě zakázek do dvou milionů korun bez DPH kraj dosud oslovoval tři dodavatele, což se nyní změnilo. „Pravidla už jsou v platnosti a přesvědčit se o tom může každý zájemce, který by se chtěl v budoucnu zapojit do veřejných zakázek vyhlašovaných krajem či jeho příspěvkovými organizacemi, ať už jde o školy, domovy pro seniory nebo další instituce,“ dodala mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

Fotogalerie

Krajský úřad Karlovarského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš