Jsme televize vašeho kraje

Křivě obvinila z napadení policistu, teď za to ženě z Karlových Varů hrozí až osmiletý trest vězení

Plzeň, publikováno 16.05.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Až osmiletý trest vězení hrozí v případě prokázání viny čtyřiatřicetileté ženě z Karlových Varů za křivé obvinění. Toho se měla dopustit, když obvinila z napadení jednoho karlovarského policistu. Žena uvedla, že ji měl muž zákona natlačit na skříň, několikrát udeřit pěstí nebo loktem do obličeje, podrazit jí nohy, kopnout do podbřišku a způsobit ji různé zranění. Trestní oznámení podala i přesto, že byla předtím řádně poučena o odpovědnosti za uvedení vědomě nepravdivých údajů včetně zákonného poučení o následcích křivého obvinění.

„Případ se stal už loni v červenci. Dva policisté tehdy ženu navštívili v zaměstnání z důvodu jejího předvedení. Žena s policistou nespolupracovala, byla agresivní a nereagovala na výzvu, aby zanechala svého protiprávního jednání. Následně policista použil donucovací prostředky hmaty a chvaty, ženě nasadil pouta a předvedl ji na obvodní oddělení v souvislosti s vyšetřováním jiné trestné činnosti,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Oznámení ženy prověřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Nezjistila však objektivní skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že uvedený policista napadl ženu tím způsobem, který ona sama popsala a dopustil se tak vůči ní při plnění služebních povinností trestného činu či jiného protiprávní jednání. Tvrzení údajně napadené nepotvrdila ani lékařská zpráva a ani svědci, kteří událost viděli. Žena si teď naopak vysloužila obvinění ze zločinu křivé obvinění a může skončit až na osm let ve vězení.

Fotogalerie

Ilustrační foto