Jsme televize vašeho kraje

Karlovarská nemocnice zmodernizovala lůžkovou část kardiologického oddělení za čtyři miliony korun

Plzeň, publikováno 23.05.2017, autor: Richard Beneš

Nových pokojů s moderními lůžky a veškerým potřebným zázemím se dočkali pacienti kardiologického oddělení karlovarské nemocnice | Autor: Karlovarský kraj

Nových pokojů s moderními lůžky a veškerým potřebným zázemím se dočkali pacienti kardiologického oddělení karlovarské nemocnice. Karlovarský kraj pro ně nechal přestavět lůžkovou část kardia ve třetím patře pavilonu C. Z krajského rozpočtu na akci uvolnil téměř čtyři miliony korun.

„Lůžková část kardiologického oddělení byla i původně ve stejném patře, které se rekonstruovalo. Stavebními úpravami se podařila kapacita oddělení rozšířit na 20 lůžek s možností případného navýšení na 24 lůžek. Pacienti navíc získali podstatně více soukromí ve dvoulůžkových pokojích a potřebný prostor mají i lékaři a sestry na pracovišti echokardiografie. Byl bych rád, kdyby se v novém prostředí cítili lépe nejen nemocní, ale také zdravotníci,“ uvedl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš (ODS).

Kromě běžných pokojů mají teď pacienti po rekonstrukci k dispozici i nadstandardní lůžka, společenskou místnost, na oddělení vznikly lékařské pokoje a zázemí pro sestry. Oddělení je vybaveno novým nábytkem.

„Jde o další krok na cestě k budování plnohodnotného krajského kardiocentra,” řekl k investici Josef März, generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice. Díky rozvoji karlovarské kardiologie tak už dnes nemusí pacienti dojíždět kvůli některým výkonům na vzdálená pracoviště do Prahy nebo do Plzně. „Investice kraje pak umožňují nejen další rozvoj tohoto oboru v Karlových Varech, ale také zvyšování kvality péče i komfortu pro pacienty,” dodal ředitel März.

Péči o pacienty v kardiocentru nabízí Karlovarská krajská nemocnice už 10 let. Formovalo se postupně, původně jako část interního oddělení. V roce 2012 s výstavbou pavilonu A akutní medicíny se vyčlenila část lůžek intenzivní péče do samostatné části, koronární jednotky. Postupně se podařilo i rozšířit prostory pro ambulantní péči a stacionář. Díky tomu je možné poskytovat péči ve specializovaných poradnách a část intervenčních výkonů provádět ambulantně. Teď se po dokončené přestavbě zvýší i komfort lůžkové části.

Fotogalerie

Lůžková část kardiologického oddělení karlovarské nemocnice prošla rekonstrukcí rekonstrukci | Autor: Karlovarský kraj
Nových pokojů s moderními lůžky a veškerým potřebným zázemím se dočkali pacienti kardiologického oddělení karlovarské nemocnice | Autor: Karlovarský kraj