Jsme televize vašeho kraje

Značka Schneider v západočeské metropoli končí, Masokombinát Plzeň zavírá výrobu a propustí 230 lidí

Plzeň, publikováno 29.05.2017, autor: Richard Beneš

Firma Schneider v Plzni končí a o práci přijde 230 zaměstnanců

Zhruba 230 lidí přijde k poslednímu srpnu o práci v Masokombinátu Plzeň. Výrobu masných produktů ukončí v plzeňském podniku skupina Carnibona z důvodu nízké efektivity. V Plzni tak skončí jedna éra, po 120 letech zmizí z města tradiční značka Schneider, která bude nyní pokračovat už jen v zahraničí. Zprávu o uzavření masokombinátu se jeho zaměstnanci dozvěděli v pondělí přímo od Ladislava Čechoviče, jednatele společnosti Carnibona.

„Akvizice masových výrobků Schneider byla pro náš holding vstupenka na český trh. Schneider má na tomto trhu významné postavení především jako obchodní značka masových výrobků. Uzavřením výrobního závodu toto postavení neztrácíme, protože na českém trhu budeme s výrobky Schneider i nadále výrazně obchodně působit. Uzavření masokombinátu nám umožní zefektivnit výrobu a v konečném důsledku budeme pružnější i při plnění požadavků zákazníků,“ uvedl Čechovič.

Masokombinát Plzeň se stal v roce 2012 majetkem investiční skupiny Penta, která jej začlenila do česko-slovensko-maďarské skupiny Carnibona Group, která je jedním z předních zpracovatelů masa ve střední Evropě. Nedávno firma expandovala také do Německa.

Fotogalerie

Firma Schneider v Plzni končí a o práci přijde 230 zaměstnanců