Jsme televize vašeho kraje

Jezírko ve Škodalandu má kvalitní vodu vhodnou ke koupání, prokázaly to aktuální rozbory

Plzeň, publikováno 08.06.2017, autor: Richard Beneš

Jezírko ve Škodalandu má vodu vhodnou ke koupání | Autor: Hynek Mojžíš

Bez jakýchkoliv obav mohou lidé využít ke koupání jezírko v multifunkčním areálu Škodaland. První rozbory vody v jezírku potvrdily na základě výsledku mikrobiologických ukazatelů, že splňuje požadavky ke koupání. Informoval o tom místostarosta centrálního plzeňského městského obvodu Radoslav Škarda (TOP 09).

„S účinnosti od 1. května 2017 platí smlouva na zajištění servisu a kompletní údržbu jezírka s novým dodavatelem. Ještě před tímto termínem proběhla úvodní repase systému jezírka s tím, že nadále zůstal zachován stávající způsob filtrace a čištění, který byl pouze zefektivněn a posílen,“ uvedl první místostarosta Radoslav Škarda. „Aby měli návštěvníci chuť se do Škodalandu vracet, pracujeme neustále na jeho vylepšování. V areálu najdou návštěvníci různá hřiště, in-line dráhu, minigolfové hřiště, skate park, dále pak centra pro seniory, zmíněné koupací jezírko, vodní šlapadla a loďky. Škodaland je i dějištěm kulturních a společenských akcí, jako je třeba Nebe plné padáků, Indiánská stezka nebo Plzeňské ohýnky,“ zmínil místostarosta.

Během posledních let obvod zprovoznil v rámci zkvalitnění služeb například kamerový systém, rozšířil wi-fi připojení, u dětského koutku přibyla zámková dlažba a v neposlední řadě proběhla také rekonstrukce občerstvení.

„Snažíme se vycházet vstříc občanům, chceme, aby se ve Škodalandu cítili dobře a zároveň bezpečně. Samozřejmostí je také rezervační systém sportovišť, kde návštěvníci mají online přehled o tom, zda je v jimi zvolený termín určité hřiště volné nebo už obsazené“, dodal Radoslav Škarda.

Fotogalerie

Jezírko ve Škodalandu má vodu vhodnou ke koupání | Autor: Hynek Mojžíš