Jsme televize vašeho kraje

Radní Plzně posvětili přípravu stavby nové cyklostezky, spojí Koterov a Starý Plzenec

Plzeň, publikováno 09.06.2017, autor: Richard Beneš

Cyklostezka - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Zelenou dostala od Rady města Plzně příprava projektu cyklostezky Koterov – Starý Plzenec. Spolupracují na něm Městský obvod Plzeň 2 – Slovany a město Starý Plzenec. Radní už odsouhlasili podání žádosti o dotaci z IROP. Projekt za 24,3 milionu korun by mohl získat dotaci a to až 21 milionů korun. Zbylé náklady by uhradili oba partneři, kteří na projektu pracují už tři roky. Stezka by mohla vzniknout v příštím roce. Podání žádosti ještě musí schválit zastupitelé města.

„Plánovaná cyklostezka Koterov – Starý Plzenec využívá nivu řeky Úslavy, která poskytuje rovinatý terén v jinak kopcovitém terénu a zároveň přírodní prostředí v urbanizovaném prostoru,“ uvedl Petr Náhlík (KDU-ČSL), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

 Jedná se o dva spojité úseky v délce 700 metrů a 2,5 kilometru, tedy úsek Koterov a úsek Starý Plzenec. „Do fáze stavebního povolení se oba úseky připravují jako samostatné stavby, s dvěma stavebníky, statutárním městem Plzeň zastoupené Městským obvodem Plzeň 2 – Slovany a městem Starý Plzenec. Hranice obou úseků je vymezena hranicí katastrálních území,“ doplnil náměstek Náhlík. Příjemcem dotace bude statutární město Plzeň, protože podle podmínek programu IROP musí mít každý projekt vždy jen jednoho příjemce dotace.

Fotogalerie

Cyklostezka - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš