Jsme televize vašeho kraje

Techmanie se prezentuje na světové výstavě EXPO 2017 v oficiálním pavilonu České republiky

Plzeň, publikováno 10.06.2017, autor: Richard Beneš

Část expozice na výstavě EXPO je z plzeňské Techmanie | Autor: Techmania

Techmania Science Center z Plzně tvoří podstatnou část českého domu na dnes zahájené světové výstavě EXPO 2017 v kazašské Astaně, která potrvá tři měsíce. Techmania je oficiálním partnerem pavilonu ČR. Celá výstava je zasvěcena energetice a důmyslným řešením. Techmania poskytla devět exponátů ze své expozice Obnovitelné zdroje energie, jež tvoří zhruba polovinu české prezentace. Techmania Science Center je jediným českým science centrem, které se v Astaně představuje.

„Je nám velkou ctí, že jsme při přípravě návrhu Českého domu byli osloveni a že naše expozice byla vybrána, aby prezentovala důmyslnost řešení v rámci energetické budoucnosti,“ říká ředitel Techmanie Vlastimil Volák. Český pavilon na výstavě představuje řešení“, která jsou charakteristická pro technologie vyvíjené českými vědci i konkrétní produktové aplikace českých firem. Pavilon dále seznámuje návštěvníky výstavy se zajímavými turistickými místy a jednotlivými regiony v ČR, tradiční českou kuchyní a českým pivem. Nechybí ani doprovodný program s ukázkami folklórního umění a soudobé české kultury.

 Design celého pavilonu českého je dílem prestižního studia Olgoj Chorchoj. To upravilo i vzhled exponátů z plzeňské expozice. Obnovitelné zdroje energie jsou původní autorskou expozicí Techmanie, hravě a vtipně představují moderní trendy ve výrobě elektřiny. EXPO 2017 se pro veřejnost otevírá právě dnes 10. června a potrvá do 10. září. Zúčastní se ho 101 států a očekávaná návštěvnost je pět a půl milionu lidí. Český dům má rozlohu 292 čtverečních metrů.

Fotogalerie

Část expozice na výstavě EXPO je z plzeňské Techmanie | Autor: Techmania