Jsme televize vašeho kraje

Klokaní albín je novým a naprosto unikátním přírůstkem plzeňské zoo, přecestoval k nám ze Zlína

Plzeň, publikováno 13.06.2017, autor: Richard Beneš

Nový přírůstek plzeňské zoo ve výběhu klokanů má netradiční sněhobílou barvu | Autor: Kateřina Misíková

Netradičně bíle zbarveného klokana získala jako nový přírůstek plzeňská zoo. Nováček, který přicestoval ze zlínské zoo rozšířil tlupu u návštěvníků velmi oblíbených zvířat, která obývají velký venkovní výběh. Poprvé se klokani v Plzni objevili v polovině šedesátých let minulého století a od té doby jsou nedílnou součástí zoo. Ve větším množství druhů a kusů se ale klokani v Plzni chovají posledních 20 let. Bílý klokan je velkou raritou a zcela jistě se stane novým miláčkem plzeňské zoo.

„Současná kolekce našich klokanů má úctyhodných devět druhů ve třech velikostních stupních. Klokaní trpaslíky, což jsou klokánci krysí a králíkovití, středně velké druhy jako je klokan rudokrký a nechybí ani skuteční giganti, které reprezentují klokan obrovský a rudý,“ řekl mluvčí zoo Martin Vobruba. Málo chovanými druhy je pak klokan bažinný a novoguinejský klokan uru. Poprvé v ČR jsou od roku 2016 chováni v Plzni i klokani velcí.

Albín ze zlínské zoo je klokanem rudokrkým a je k vidění s klasicky zbarvenými kolegy ve společné expozici v blízkosti výběhu šimpanzů a psů dingo.

Fotogalerie

Nový přírůstek plzeňské zoo ve výběhu klokanů má netradiční sněhobílou barvu | Autor: Kateřina Misíková