Jsme televize vašeho kraje

Opilý a agresivní Němec demoloval při cestě do Prahy zařízení rychlíku, skončil v poutech plzeňských policistů

Plzeň, publikováno 17.06.2017, autor: Richard Beneš

Budova Hlavního nádraží Českých drah v Plzni | Autor: České dráhy

Zařízení mezinárodního rychlíku směřujícího z Mnichova přes Plzeň do Prahy demoloval v sobotu dvaatřicetiletý opilý Němec. Řádění vandala ukončila až policie v Plzni. Hlídka policie czince zpacifikovala a s pouty na rukou a za asistence záchranářů ho eskortovala k lékařskému ošetření a následně na záchytku. Němec se při své demoliční akci ve vlaku poranil o rozbité okno. Škody na vagonu zatím nebyly vyčíslené, rychlík nabral zpoždění v desítkách minut. Po vystřízlivění čeká cizince výslech na policii a zcela jistě se jeho jednání neobejde bez trestu.

„Na hlavním nádraží v Plzni na cizince čekaly dvě policejní hlídky se záchranáři. Cestující byl vysazen, byl agresivní a nespolupracoval,“ uvedl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Policejní mluvčí Jan Koželuh dodal, že hlídky musely použít donucovacích prostředků a chvatů, aby muže zpacifikovaly.

Vyšetřování případu se bude odvíjet od výše způsobené škody. Zatím nelze říci, zda jde o přestupek nebo trestný čin. České dráhy by mohly uplatnit i škody, které vznikly čtyřicetiminutovým zpožděním rychlíku. Ve vlaku pak zůstaly především rozbité skleněné dveře v uličce.

Agresivní cizinec nejel vlakem sám, společně s ním mířili do Prahy ještě tři jeho němečtí kumpáni, kteří byli rovněž pod vlivem alkoholu. Ti se podle svědků události snažili po zastavení vlaku v Plzni celou situaci na místě urovnat. Pokoušeli se diskutovat s policisty a měli snahu zaplatit na místě škodu. Nikdo však zatím neví, jak veliká škoda vznikla. Cizinci se proto odebrali do města, aby se tam ubytovali v jednom hotelu a počkali na to, jak dopadne po výslechu na policii jejich zadržený kamarád. Ještě před to však na nádraží pořádně schytali od jednoho jejich krajana, který s nimi cestoval ve vlaku. Ten jim před policisty pořádně vynadal a řekl, že se za jejich jednání stydí. Policistům oznámila, že partička už dělala nepořádek ve vlaku daleko před Plzní, mimo jiné prý za jízdy vyhazovali prázdné lahve z oken.

Fotogalerie

Budova Hlavního nádraží Českých drah v Plzni | Autor: České dráhy