Jsme televize vašeho kraje

Karlovarský kraj objednal pro letošní sezonu u Českých drah speciální cyklovlaky, jezdit budou blízko Cyklostezky Ohře

Plzeň, publikováno 19.06.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Letos poprvé začnou v Karlovarském kraji o prázdninách jezdit speciální vlaky pro cyklisty Cyklo Ohře, podél páteřní cyklostezky kolem toku Ohře. Doplní tak už roky zavedené cyklobusy, které v několika trasách vozí cykloturisty. O novince informoval náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík (ANO).

„Karlovarský kraj objednal pro letošní sezonu u Českých drah speciální vlaky Cyklo Ohře, které budou po dobu prázdnin, tedy od 1. července do 3. září letošního roku, vždy v sobotu a neděli, vyjíždět mezi Chebem a Karlovými Vary. Poptávka po možnosti aspoň částečně přepravit kolo vlakem či autobusem stále stoupá. Vlaky budou zastavovat ve stanicích ležících přímo u cyklostezky Ohře, například v Sokolově, Dasnicích, Kynšperku či v Nebanicích, takže si třeba rodiny s dětmi mohou naplánovat různé varianty výletů,“ uvedl Hurajčík.

Cyklovlak si kraj už vyzkoušel během krajského Dne Cyklostezky Ohře a velmi se osvědčil. „Vlak má běžnou kapacitu až 50 přepravených kol, ale v případě, že se předem nahlásí početnější skupina cyklistů, můžeme ještě kapacitu navýšit,“ řekl obchodní ředitel Regionálního centra Českých drah v Karlových Varech Vladimír Omelka. Cyklisté mohou využít i sezonní vlakový spoj, který jezdí v letní sezoně z Karlových Varů do Horního Slavkova - Kounice.

Karlovarský kraj finančně podporuje také projekt cyklopůjčoven Českých drah, které jsou otevřeny v devíti stanicích na území Karlovarského kraje. V nabídce mají nejen klasická kola v dámské i pánské verzi, ale také stále oblíbenější elektrokola, dětská kola, přívěsné vozíky za kola nebo koloběžky.

Fotogalerie

Ilustrační foto