Jsme televize vašeho kraje

Radní Plzeňského kraje oznámili nová jména ve vedení krajských nemocnic i zdravotnického holdingu

Plzeň, publikováno 19.06.2017, autor: Richard Beneš

Krajský úřad Plzeňského kraje | Autor: Richard Beneš

Rada Plzeňského kraje na svém mimořádném jednání v pondělí rozhodla o dovolení členů ve vedení společnosti Nemocnice Plzeňského kraje, která po změně stanov nahrazuje Zdravotnický holding Plzeňského kraje. Vedle toho vedení kraje rozhodlo i o změnách ve vedení krajských nemocnic.

„Bylo třeba dovolit chybějící členy dozorčí rady. Změnou stanov došlo k navýšení počtu členů dozorčí rady ze stávajících tří na devět. Z tohoto důvodu bylo nutné dovolit šest chybějících členů. Nové stanovy též ukládají mít čtyři členy představenstva. V současné době má představenstvo tři členy a v dohledné době proto bude zvolen ještě chybějící člen představenstva,“ vysvětlil hejtman Josef Bernard (CSSD).

V dozorčí radě společnosti zatím byl jako předseda Tomáš Uvízl, dále členové Eduard Sohlich a Václav Šimánek. S účinností od 20. června jsou novými členy dozorčí rady ještě Pavel Karpíšek (ODS), Václav Grüner (ČSSD), Tomáš Rada, Václav Jáchym, Jan Karásek a Petr Kolouch. Tříčlenné představenstvo zatím tvoří předseda Marek Kýhos a členové Jaroslav Šíma a Alan Sutnar. Tento trojlístek se rozšíří ještě o jednoho člena.

Radní kraje rozhodovali i o změnách ve vedení krajských nemocnic. Do orgánů společnosti Domažlická nemocnice zvolila rada kraje Jaroslava Šímu jako předsedu, Miroslava Macha a Stanislava Antoše jako členy dozorčí rady. Na základě změny stanov společnosti se navýšil počet členů představenstva a dozorčí rady z dosavadních tří na pět členů. Vzhledem k tomu, že představenstvo ještě není kompletní, bude v dohledné době dovolen chybějící člen.

Členem představenstva Klatovské nemocnice se stal nově Jaroslav Šíma, členy dozorčí rady pak Jiří Uhlík a Jindřich Sojka. Rovněž i v tomto případě se zvýší počet členů představenstva a dozorčí rady ze tří na pět členů, zbývající členové budou zvolení později. Do představenstva Rokycanské nemocnice dovolila rada kraje nově Jaroslava Šímu. Změny se týkají i Nemocnice následné péče LDN Horažďovice. Členy rady jednatelů společnosti se od úterý stanou Marek Kýhos, Alan Sutnar a Jaroslav Šíma. Rada jednatelů nahrazuje dosavadního jednatele, ještě ji později doplní jeden další člen.

V Nemocnici následné péče Svatá Anna se rovněž členy jednatelů společnosti stali Marek Kýhos, Alan Sutnar a Jaroslav Šíma. Také v tomto případě nahrazuje rada jednatelů jednoho dosavadního jednatele a také zde se ještě aktuální trojlístek rozšíří o dalšího člena.

Fotogalerie

Krajský úřad Plzeňského kraje | Autor: Richard Beneš