Jsme televize vašeho kraje

Kriminalisté odhalili na Chebsku varnu pervitinu a zadrželi dvojici výrobců drog

Plzeň, publikováno 19.06.2017, autor: Richard Beneš

Kriminalisté odhalili na Chebsku varnu pervitinu | Autor: Policie ČR

Kriminalisté na Chebsku odhalili v okolí Františkových Lázní varnu pervitinu. Při zásahu se podařilo zadržet pětatřicetiletého muže a jeho o rok mladší přítelkyni, kteří tam společně vyráběli drogu. Při domovní prohlídce policisté zajistili různé druhy chemikálií a komponenty sloužící k výrobě pervitinu, chemicky rozpracovanou látku o hmotnosti přesahující čtyři gramy a několik plastových přepravek s obsahem bílé krystalické látky o hmotnosti kolem 10,7 gramu, obsahující hydrochlorid metamfetaminu.

„Policejní komisař stíhá dopadenou dvojici ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z přečinu nedovolené ozbrojování. Soudce obviněného muže poslal do vazby, obviněná žena je stíhána na svobodě,“ řekla pro web TV ZAK mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Dvojice měla neoprávněně vyrábět pro vlastní potřebu a z části i za účelem dalšího prodeje pervitin z léků a různých chemických látek. Drogu měli výrobci v desítkách případech také bezplatně předávat dalším osobám za odvedenou práci na statku. Obviněný muž měl navíc bez povolení přechovávat vetší množství střeliva. V drogové branži rozhodně není žádným nováčkem, jednání se dopustil opakovaně. Na stejném místě podnikla policie zásah už v loňském roce. Už tehdy skončil ze stejných důvodů v policejních poutech. Dvojici za jejich jednání hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

Fotogalerie

Kriminalisté odhalili na Chebsku varnu pervitinu | Autor: Policie ČR