Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Dva bratři málem uhořeli při požáru pěstírny konopí v bytě v Mariánských Lázních, jeden je v kritickém stavu

Plzeň, publikováno 19.06.2017, autor: Richard Beneš

Vrtulník letecké záchranné služby - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

V kritickém stavu transportoval vrtulník letecké záchranné služby do plzeňské fakultní nemocnice šestatřicetiletého muže, který se nadýchal zplodin při požáru bytu v Mariánských Lázních. Jen o něco lépe na tom byl jeho o dva roky starší bratr, toho záchranáři převezli k ošetření do nemocnice v Chebu. Hasiči na místě požáru v bytě ve 4. patře objevili pěstírnu konopí. Web TV ZAK o případu informovala mluvčí policie Zdeňka Papežová.

„Oba muže vynesli hasiči z hořícího bytu. Po dohašení požáru uvnitř bytu nalezli pěstírnu. Příčina požáru zatím není jasná,“ informovala mluvčí Papežová. Případem se začíná zabývat policie.

„Pokud by se prokázalo, že se v bytě nacházelo zařízení sloužící k nedovolené výrobě omamných látek, hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Muž se snažil nejprve oheň v podkrovním bytě hasit sám. Nadýchal se ale kouře a prášku z ručního hasicího přístroje, upadl do bezvědomí a záchranáři jej tak museli přímo na místě oživovat. Příčinou požáru, který se hasičům podařilo zlikvidovat během několika minut, je nedbalost při neodborném zapojení elektrických spotřebičů v místnosti, kde bylo několik rostlin marihuany. Škodu hasiči odhadují na 10 tisíc korun. Kvůli kouři hasiči evakuovali deset osob, několik z nich záchranné služba po nadýchání ošetřila na místě, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Fotogalerie

Vrtulník letecké záchranné služby - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš