Jsme televize vašeho kraje

Park za Plazou se proměnil v obří sportoviště, jednodenní festival sportu odstartoval.

Plzeň, publikováno 21.06.2017, autor: Miroslav Brož

V Plzni odstartoval Festival sportu | Autor: Miroslav Brož

Největší festival sportu v západních Čechách pohltil Plzeň. Tisíce dětí míří do parku za obchodním centrem Plaza, kde si na více než padesáti stanovištích mohou celý den vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny. Organizátoři letos očekávají rekordní návštěvu.

Crossfit, dětská atletika, biatlon, longboarding a na desítky dalších stanovišť láká všechny návštěvníky velkolepý Festival sportu. Den plný pohybu začal už v osm hodin ráno a celý program je doslova nabitý sportem a zábavou. „Festival sportu, projekt Nadace sportující mládeže, se snaží atraktivní a netradiční formou rozhýbat děti, mládež i dospělé. Na výběr je takové množství sportovišť, že si každý vybere a dobře se můžete bavit i díky doprovodnému kulturně-hudebnímu programu,“ uvádí ředitel akce Přemysl Švarc.

Obrovskou atrakcí je třicetimetrová skluzavka, na které se děti v tropickém počasí mohou zchladit. Organizátoři letos očekávají rekordní návštěvu. Do parku za OC Plaza by si mohlo přijít zasportovat až osm tisíc dětí. Celodenní vstupné pro děti vyjde na třicet korun. Dospělí si dvacet korun připlatí.

Fotogalerie

V Plzni odstartoval Festival sportu | Autor: Miroslav Brož