Jsme televize vašeho kraje

Zastupitelé Plzně schválili dotaci ve výši 1,34 milionu korun na projekty ZČU

Plzeň, publikováno 23.06.2017, autor: Richard Beneš

Magistrát - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Zastupitelé Plzně schválili dotaci ve výši 1,34 milionu korun, kterou město letos poskytne ZČU. Univerzita využije finance na téměř tři desítky jejích projektů. Město tak pokračuje v podpoře svého významného partnera, s nímž má od roku 2013 podepsánu smlouvu o partnerství. Dosud Plzeň univerzitě v rámci této smlouvy přispěla na několik desítek nejrůznějších projektů částkou přesahující 3,5 milionu korun.

„Konkrétně je v letošním roce připraveno 24 akcí a záměrů, na něž by měly peníze jít včetně mimořádných stipendií města pro studenty Západočeské univerzity a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký (ČSSD).

Mezi projekty, které od města získaly podporu jsou například Soutěžní studentská konference odborných prezentací v cizím jazyce, akce nazvaná Den plzeňské keramiky, Bedekr Plzní Ladislava Sutnara, Dětská univerzita – JUNIORFEL 2017, Dny vědy a techniky a řada dalších. Peníze půjdou také na podporu činnosti US Pointu – kulturně vzdělávacího amerického centra.

 

Fotogalerie

Magistrát - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš