Jsme televize vašeho kraje

Další černý víkend na západočeských silnicích, už zahynuli dva řidiči

Plzeň, publikováno 24.06.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Dva lidské životy vyhasly v sobotu na západě Čech při dvou dopravních nehodách. U obce Lomnice na Sokolovsku nepřežil řidič osobního automobilu náraz do stromu. V noci zahynul další řidič poblíž Spáleného Poříčí a obce Struhaře na jižním Plzeňsku.

Ranni nehoda na Sokolovsku se stala na silnici ve směru z Dolních Niv na Sokolov u odbočky na Lomnice. "Z dosud nezjištěných příčin vyjel motorista mimo silnici a narazil do stromu. Při nehodě utrpěl smrtelná zranění a na místě zemřel," uvedla mluvčí policie Zdeňka Papežová.

Otazníky jsou i u druhé smrtelné nehody na jižním Plzeňsku, jejíž okolnosti teď rozplétají kriminalisté. Záchranáři na místě našli v autě značky Toyota jen mrtvého řidiče, zatímco zbytek posádky se rozutekl po okolí. Nehoda se stala krátce po půlnoci. Řidič zřejmě nezvládl řízení, vyjel s vozem mimo komunikaci, kde havaroval. Podle informací policie cestovali v aute minimálně čtyři cizinci. policistů ve voze cestovali čtyři cizinci.

„Na tísňovou linku volal muž s tím, že má vážný úraz dolní končetiny. Záchranáři mu ihned vyrazili na pomoc,“ řekl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Ještě než k němu stačili záchranáři dojet, objevili havarované auto s mrtvým řidičem. šoférem. Další dva členy posádky, kteří šli přivolat pomoc, mezitím objevila policejní hlídka. Do plzeňské nemocnice záchranáři odvezli trojici zraněných cizinců. Policisté nespecifikovali jejich národnost. Zatím není ani jasné, zda motorista havaroval pod vlivem alkoholu.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš