Jsme televize vašeho kraje

Čtyři lidé se nadýchali jedovaté látky, unikla v důsledku technické závady ve firmě v Nýrsku

Plzeň, publikováno 26.06.2017, autor: Richard Beneš

Hasiči zasahují v Nýrsku ve firmě Greiner, kde unikla nebezpečná látka | Autor: HZS PK

V důsledku technologické závady uniklo před šestou hodinou ranní z nádrže 200 litrů nebezpečné chemické látky desmodur trial ve firmě Greiner aerospace v Nýrsku na Klatovsku. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo evakuovat všechny zaměstnance. Čtyři zaměstnance, kteří se nadýchali nebezpečné látky, záchranáři po ošetření převezli na pozorování do klatovské nemocnice. Hasiči na místě zasahují v protichemických oblecích. Chemická látka unikla pouze v prostoru haly, mimo ní se nerozšířila. Látka neohrozila spodní vody, ani ovzduší.

„Hasiči zasahují v přetlakových protichemických oblecích. Pomocí sorbentu uniklou látku stabilizují a ukládají do připravených nádob. Na místo se dostavila specializovaná firma, která nádoby odveze a zajistí jejich ekologickou likvidaci. Na závěr hasiči provedou dekontaminaci haly a předají ji zástupcům firmy k dalšímu užívání,“ informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. „Zaměstnanci zasažení chemickou látkou nebyli bezprostředně v ohrožení života,“ dodal k případu mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Látka desmodur trial se používá při výrobě plastů. Je nebezpečná pro člověka i životní prostředí. Hrozí mimo jiné otrava či poškození pokožky.

 

 

 

 

 

Fotogalerie

Hasiči zasahují v Nýrsku ve firmě Greiner, kde unikla nebezpečná látka | Autor: HZS PK