Jsme televize vašeho kraje

Při noční nehodě v Plzni zahynul spolujezdec, řidič měl v krvi 2,78 promile alkoholu

Plzeň, publikováno 27.06.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Alkohol za volantem opět zabíjel. Dvaadvacetiletý muž zahynul v noci na úterý při nehodě osobního automobilu na křižovatce ulic Jateční a Těšínská. Za volantem vozu značky VW Passat, ve kterém cestovali celkem čtyři mladí lidé, seděl pětadvacetiletý muž. Dechová zkouška prokázala, že má v sobě 2,78 promile alkoholu. Na rozdíl od ostatních pasažérů vyvázl řidič z nehody bez zranění.

„Při průjezdu křižovatkou nezvládl řidič osobního automobilu řízení a krátce po jedné hodině ranní vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Ve voze s řidičem cestovali dva muži a jedna žena. Spolujezdec na předním sedadle utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Další dva pasažéry převezli záchranáři s lehkými zraněními do plzeňské nemocnice. Řidič vyvázl bez poškození zdraví,“ popsala nehodu mluvčí policie Hana Štefflová.

Policisté ještě na místě nehody provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol, která měla pozitivní výsledek. Následně putoval motorista pod dohledem policie do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči, které ovšem odmítl. Na místo činu se dostavil i soudní znalec z oboru dopravy. Policisté nyní zjišťují průběh a příčinu kolize.

Na silnici na Plzeňsku se umíralo i v pondělí odpoledne. U Horní Lukavice havarovala ve směru na Klatovy sedmapadesátiletá motoristka, která nepřežila čelní srážku s nákladním automobilem. Řidič osobního vozu vyvázl bez zranění. „Z dosud nezjištěných příčin vyjela žena z kolony do protisměru, kde čelně narazila do nákladní soupravy,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Zkouška na alkohol u řidiče byla nákladního vozidla byla negativní, u řidičky byla nařízena soudní pitva. Provoz na uzavřené silnici I/27 se z důvodu vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků podařilo obnovit až ve 20.00 hodin.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš
Tragická nehoda u Horní Lukavice | Autor: HZS PK
Tragická nehoda u Horní Lukavice | Autor: HZS PK
Tragická nehoda u Horní Lukavice | Autor: HZS PK