Jsme televize vašeho kraje

Filmový festival si užijí i lidé, kteří nenavštíví Karlovy Vary, projekce bude také v jiných v městech

Plzeň, publikováno 27.06.2017, autor: Miroslav Brož

V hlavních rolích se představí Nicole Kidman a Colin Farrell | Autor: KVIFF

Pokud se nedostanete na letošní 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, nezoufejte. Exkluzivní předpremiéru filmu Oklamaný, ve kterém hrají držitelka Oscara Nicole Kidman a hvězdný Colin Farrell, si užijete také v Ostrově, Sokolově, Chodově, Chebu nebo v Mariánských Lázních.

Karlovarský kraj se rozhodl dostat festivalovou atmosféru do celého regionu, a proto s organizátory dojednal mimořádné představení nového filmu režisérky Sofie Coppolové s názvem Oklamaný. Diváci v kinech mimo Karlovy Vary uvidí film bezprostředně po prvním uvedení ve Velkém sále hotelu Thermal, a to v úterý 4. července. „Mám velikou radost, že se nám společně podařilo nabídnout lidem, kteří například neseženou lístky na festival, nebo nemají možnost z různých částí kraje cestovat do Karlových Varů, doslova filmovou lahůdku v podobě předpremiéry filmu plného hollywoodských hvězd. Věřím, že všichni zájemci budou pečlivě sledovat programy kin v jednotlivých městech a že se na ně přenese ta pravá festivalová atmosféra,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

V právě zuřící občanské válce zaklepe těžce zraněný nepřátelský důstojník John McBurney (Colin Farrell) na dveře izolované dívčí školy. V aktu křesťanského milosrdenství se ho dívky ujmou, aby ho, hned jak se uzdraví, vydaly vojákům jako válečného zajatce. Zraněný voják ale v dívkách začne probouzet emoce, které ještě nikdy nezažily. John si neuvědomuje, že se ocitl uprostřed bitvy, která je strašlivější než všechny boje probíhající války. V dalších rolích strhujícího historického dramatu se představí Elle Fanning, Kirsten Dunst a Angourie Rice.      

Fotogalerie

V hlavních rolích se představí Nicole Kidman a Colin Farrell | Autor: KVIFF