Jsme televize vašeho kraje

Černý pasažér prchal před revizory i policisty, měl v tašce 30 gramů marihuany

Plzeň, publikováno 27.06.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Přímo ukázkovou smůlu měl černý pasažér, který se v pondělí rozhodl, že uteče revizorům. Při útěku však natrefil na policisty v civilu, kteří se okamžitě zapojili do akce. K úprku měl mladík hned dva pádné důvody. Prvním byla jízda na černo, druhým pak plná taška marihuany.

Mladý muž cestoval tramvají číslo 1 bez platné jízdenky. Když k němu přistoupili revizoři a vyzvali jej k předložení lístku, nejdříve ochotně spolupracoval. Na zastávce Anglické nábřeží podle pokynů zaměstnanců dopravních podniků řádně vystoupil. Avšak místo toho, aby vyřešil jízdu načerno, dal se znenadání na útěk.

„Jeho jednání a reakce revizorů si všimla policejní hlídka v civilu, která se nedaleko nacházela. Policisté okamžitě začali utíkajícího muže pronásledovat a dostihli jej u jednoho z domů v ulici Fügnerova. Zde se nepoctivý cestující zastavil u jedné z garáží a z tašky, kterou nesl přes rameno, začal jako smyslů zbavený vyhazovat její obsah,“ popsala událost policejní mluvčí Hana Štefflová.

V okamžiku, kdy se policisté prokázali služebními průkazy jako strážci zákona, začal muž opět utíkat. Po pár metrech však byl dopaden. Protože se však i nadále přes opakované výzvy policistů snažil z místa utéci, skončil na zemi s pouty na rukou. „Zakročující policisté ještě na místě zjistili, proč se jim muž snažil uniknout. Důvodem nebyla jenom jízda bez jízdenky, ale především více než třicet gramů marihuany, které měl u sebe a kterých se snažil zbavit odhozením. Navíc v tašce nesl digitální váhu,“ řekla mluvčí Šefflová.

Zadržený muž je podezřelý ze spáchání obvinění přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Za to mu hrozí až rok ve vězení.

Fotogalerie

Ilustrační foto