Jsme televize vašeho kraje

Karlovarský kraj podá trestní oznámení na bývalého ředitele KSÚS kvůli padělanému diplomu z ČVUT

Plzeň, publikováno 28.06.2017, autor: Richard Beneš

Krajský úřad Karlovarského kraje - ilustrační foto | Autor: Archiv

Vedení Karlovarského kraje má k dispozici zatím jen ústní vyjádření zástupců Českého vysokého učení technického, že Fakulta dopravní ČVUT nevydala vysokoškolský diplom pro Vítězslava Janků. Ten se v minulosti prokazoval zřejmě padělaným diplomem, na základě kterého získal letos v dubnu post ředitele Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje. Z důvodu nejasností kolem vysokoškolského diplomu Janků na svoji ředitelskou funkci rezignoval. Vedení Karlovarského kraje na Janků podá trestní oznámení.

„Bývalý ředitel příspěvkové organizace Krajská správa a údržba silnic Vítězslav Janků předložil v rámci výběrového řízení vysokoškolský diplom, který nebyl, zatím dle ústního vyjádření zástupců ČVUT v Praze, vydán Českým vysokým učením technickým, Fakultou dopravní. Vzhledem k důvodnému podezření, že došlo ke spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny, v okamžité reakci na toto zjištění schválila Rada Karlovarského kraje na svém mimořádném jednání podání trestního oznámení k prověření uvedených skutečností,“ informovala hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO).

Rada kraje podle vyjádření hejtmanky vzala na vědomí rezignaci pana Janků. „I v případě, že by nerezignoval, došlo by k jeho okamžitému odvolání,“ dodala hejtmanka. Na pracovní místo ředitele zmíněné příspěvkové organizace jmenovala rada kraje na dobu určitou Petra Šťovíčka.

Sám Vítězslav Janků tvrdí, že má vysokoškolský diplom v pořádku. S informací, že se Janků prokazuje falešným diplomem, se obrátil mailem na zastupitele a novináře Petr Pastrňák z Prahy. „Tento zfalšovaný diplom o ukončeném vysokoškolském vzdělání též předložil na Komoře autorizovaných inženýrů, kde výše uvedený člověk opět neprávem získal titul autorizovaného inženýra,“ uvedl Pastrňák v mailu. Totožnost autora mailu se zmíněnými informacemi se nepodařilo ověřit.

Fotogalerie

Krajský úřad Karlovarského kraje - ilustrační foto | Autor: Archiv