Jsme televize vašeho kraje

Dvanáct zahraničních dělníků pracovalo na Karlovarsku bez povolení, čeká je správní vyhoštění

Plzeň, publikováno 30.06.2017, autor: Richard Beneš

Kontrola dokladů - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Kontrola zaměřená na odhalování nelegálního pobytu cizinců, porušování pobytového režimu či na odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců odhalila na Karlovarsku 12 zahraničních dělníků bez patřičných dokumentů. Všichni pracovali v jedné soukromé firmě a policisté s nimi zahájili řízení ve věci správního vyhoštění. O případu informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

„Při kontrolní činnosti na pracovišti u sebe neměli a nepředložili povolení k zaměstnání, zaměstnaneckou kartu, modrou kartu, ačkoli je toto povolení podmínkou výkonu zaměstnání, neměli ani doklady prokazující existenci pracovněprávního vztahu. Cizinci pobývají na území České republiky přechodně,“ uvedla mluvčí Böhmová.

Kontrola odhalila, že cizinci nemají žádné povolení k zaměstnání vydané místně příslušným úřadem práce a tudíž nemohou vykonávat zaměstnání. Na základě této skutečnosti policisté všechny cizince zajistili a eskortovali na oddělení. „Cizinecká policie vydala oznámení o zahájení správního řízení ve věci správního vyhoštění. V sedmi případech bylo rozhodnuto o vyhoštění, v dalších pěti případech zatím řízení stále probíhá,“ řekla Kateřina Böhmová. Po provedení nezbytných úkonů byli cizinci propuštěni ze zajištění.

Fotogalerie

Kontrola dokladů - ilustrační foto | Autor: TV ZAK