Jsme televize vašeho kraje

Karlovarské autobusy nabízí svým pasažérům Wi-Fi připojení k internetu zdarma

Plzeň, publikováno 01.07.2017, autor: Richard Beneš

Karlovarské autobusy zpříjemní jízdu svým pasažérům Wi-Fi připojením k internetu zdarma | Autor: Dopravní podnik Karlových Varů

Dopravní podnik Karlových Varů (DPKV) nabízí svým cestujícím od začátku prázdnin v městských autobusech bezplatné připojení k internetu prostřednictvím WI-FI sítě. Jde o pilotní projekt bezplatné WI–FI, kterým chce Dopravní podnik Karlovy Vary lidem zvýšit komfort cestování veřejnou dopravou a získat tak další nové klienty.

„Rozhodli jsme se nabídnout cestujícím další možnost, která jim zpříjemní cestování našimi autobusy. Každý se tak může v průběhu jízdy bezplatně připojit k WI-FI síti a využívat tak možnosti internetu,“ uvedl Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením Dopravního podniku.

WI–FI nese název DPKV FREE WI-FI a vozidla vybavená touto technologií jsou označena samolepkou. První tři vozy s nainstalovaným WI–FI připojením budou v průběhu Mezinárodního filmového festivalu zajištovat dopravní obslužnost na linkách F1, F2, F3. Po skončení festivalu budou tyto vozy dále nasazeny v běžném provozu napříč linkami.

„Jsem velmi zvědavý, jaký ohlas budeme mít na tuto službu od našich cestujících. Věřím, že lidé budou reagovat pozitivně, a v tom případě pak vybavíme všechny vozy MHD touto technologií,“ dodává Lukáš Siřínek. Dopravní podnik Karlovy Vary se tímto krokem posouvá kupředu v pestré nabídce služeb cestujícím a současně v rámci zavádění inovačních technologií v městské dopravě.

Fotogalerie

Karlovarské autobusy zpříjemní jízdu svým pasažérům Wi-Fi připojením k internetu zdarma | Autor: Dopravní podnik Karlových Varů