Jsme televize vašeho kraje

Nemocnice v Mariánských Lázních od středy opět obnoví provoz obou pohotovostí

Plzeň, publikováno 04.07.2017, autor: Richard Beneš

Nemocnice Mariánské Lázně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Na obnovení provozu Lékařské služby první pomoci a obnovení rozšířené provozní doby chirurgické ambulance se dohodlo město Mariánské Lázně s Nemocnicí Mariánské Lázně a s Karlovarským krajem. Informoval o tom starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák (Piráti). Nemocnice pohotovost pozastavila 1. července kvůli tomu, že se s městem nedohodla na finanční podpoře. Nově začne pohotovost fungovat už od 5. července v době od 9.00 do 21.00 hodin. Chirurgická ambulance bude otevřena od 7.00 do 21.00 hodin.

„Město Mariánské Lázně, Karlovarský kraj a Nemocnice Mariánské Lázně dále prohloubí spolupráci tak, aby v budoucnu nejen nedošlo k podobné situaci, ale naopak se rozšířily a zkvalitnily lékařské služby na obou pohotovostech. Na příštím zasedání zastupitelstva města 11. července 2017 bude předloženo memorandum o společné spolupráci, které povede ke stabilizaci a dalšímu rozvoji nemocnice včetně rozšíření péče a doby pohotovosti,“ uvedl starosta Petr Třešňák.

Podle slov starosty se všechny subjekty společně vynasnaží, aby se opětovná situace s omezením provozu pohotovostí již neopakovala. „Stejně tak vyzveme Plzeňský kraj ke společnému postupu pro stabilizaci Lékařské služby první pomoci a prodloužené doby chirurgické ambulance,“ řekl starosta.

O budoucnosti nemocnice starosta Třešňák jednal s většinovým majitelem mariánskolázeňské nemocnice Jakubem Zavoralem. Město má v nemocnici podíl 14 procent, zbytek od roku 2015 vlastní Zavoral. Na provoz pohotovostí v Mariánských Lázních dosud město přispívalo dvěma miliony korun, Karlovarský kraj svůj příspěvek nedávno zvýšil z jednoho milionu na dva. Plzeňský kraj přispívá na provoz pohotovosti 1,2 milionu korun. Pohotovost v Mariánských Lázních začala fungovat v březnu loňského roku. Do konce roku poskytla službu zhruba 5000 pacientů.

Fotogalerie

Nemocnice Mariánské Lázně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš
Nemocnice Mariánské Lázně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš