Jsme televize vašeho kraje

Radní Plzeňského kraje dali zelenou vybudování sportovního centra se zaněmřením na singltrek

Plzeň, publikováno 07.07.2017, autor: Richard Beneš

Singltrek - ilustrační foto | Autor: Singltrek pod Smrkem

Radní Plzeňského kraje schválili záměr vybudovat Sportovní centrum Vysoká Plzeň, jehož hlavní náplní bude systém jednosměrných stezek pro terénní cyklistiku – singltrek. Součástí bude zázemí, které zajistí kapacity pro parkování, občerstvení a ubytování návštěvníků centra i technickou správu celého centra včetně údržby stezek.

„V současné době narůstá obliba areálů v režimu singltrek. Jedná se o specifické terénní cyklistické stezky, široké na jedno kolo, jednosměrné s různou obtížností. V Plzeňském kraji žádný singltrekový areál projektovaný podle speciální metodiky neexistuje. V našem regionu se jako optimální ke zřízení areálu singltreku jeví prostor Vysoká u Dobřan. V současnosti prostor slouží pro sportovní potřeby zejména automobilových soutěží,“ uvedl hejtman Josef Bernard (ČSSD).

Cykloklub Plzeň proto založil spolek Vysoká Plzeň, jehož cílem je příprava, budování a správa infrastruktury pro cyklistickou dopravu, zejména pak vybudování centra terénní cyklistiky v oblasti polesí Vysoká u Plzně. V rámci dotačního programu na podporu cykloturistiky už kraj poskytl spolku investiční dotaci ve výši půl milionu korun na zpracování pověřovací studie systému lesních cest pro cyklisty (singltrek) a zázemí bikecentra v polesí Vysoká u Plzně.

„Realizací této stavby by se zvýšil turistický ruch v regionu a sportovní nabídky v kraji jak pro jeho obyvatele, tak pro návštěvníky. Oslovili jsme i představitele obcí Dobřany, Útušice, Čižice, Štěnovice, Chlumčany a Statutární město Plzeň. Cílem bylo tento záměr společně posoudit a probrat oblasti možné spolupráce při realizaci projektu,“ uvedl hejtman Josef Bernard.

Fotogalerie

Singltrek - ilustrační foto | Autor: Singltrek pod Smrkem