Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Kriminalisté v Praze dopadli muže, který měl vraždit v Sokolově, putoval rovnou do vězení

Plzeň, publikováno 08.07.2017, autor: Richard Beneš

Kriminalisté už dopadli muže, který měl zavraždit ženu v objektu chráněného bydlení v Sokolově | Autor: Policie ČR

Kriminalistům se podařilo dopadnout nebezpečného pětadvacetiletého muže z Karlovarska, který je podezřelý z vraždy devětatřicetileté ženy v Sokolově. Mluvčí policie Kateřina Krejčí uvedla v sobotu pro web TV ZAK, že hledaného muže dopadli v pátek policisté na Hlavním nádraží v Praze. Policisté vyšetřovali vraždu od pondělí, následně vyhlásili celostátní pátrání po pravděpodobném pachateli násilného trestného činu. Veřejnost varovali, že může být ozbrojený. O případu jsme informovali.

„V noci na sobotu si zadržený muž v Sokolově od krajských kriminalistů vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Na základě zjistěných skutečností nebude podáván podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Byl totiž vydán příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí trestnou činnost, tudíž bude dnes předán do věznice,“ informovala mluvčí Kateřina Krejčí.

V případě odsouzení může být obviněný muž potrestán odnětím svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečným trestem.

Zločin se stal v Sokolově v objektu chráněného bydlení, kde žila oběť vraždy. Motiv vraždy zatím není jasný. Obviněný muž není rozhodně žádný svatoušek. Nedávno se vrátil z výkonu trestu.

Fotogalerie

Kriminalisté už dopadli muže, který měl zavraždit ženu v objektu chráněného bydlení v Sokolově | Autor: Policie ČR