Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Při havárii dvou osobních automobilů u Šťáhlav se zranili tři lidé, staršího muže transportoval vrtulník

Plzeň, publikováno 09.07.2017, autor: Richard Beneš

Vrtulník letecké záchranné služby v akci - ilustrační foto | Autor: ZZSPK

Záchranáři zasahovali v neděli ráno u dopravní nehody poblíž Šťáhlav na jižním Plzeňsku, kde se střetly dva osobní automobily. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Zranění utrpěli tři lidé z obou vozů. „Na chirurgii do rokycanské nemocnice odvezly sanitky dvě ženy ve věku 78 a 50 let. Vážně zraněného osmdesátiletého muže museli nejprve hasiči vyprostit z vraku vozidla. Vrtulník letecké záchranné služby jej pak transportoval do plzeňské fakultní nemocnice na oddělení urgentního příjmu,“ informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Příčiny nehody na místě vyšetřuje policie.

Jedno z vozidel skončilo po střetu v příkopu. Podle dosavadních informací řidička vozu Peugeot 206 nedala přednost přijíždějícímu vozu Audi A5 a došlo ke střetu. Zraněného spolujezdce z vozu Peugeot museli vyprostit hasiči, zranění utrpěla i řidička tohoto vozu. Ve druhém automobilu utrpěla zranění spolujezdkyně.

Senior bohužel v nemocnici zemřel na následky vážného zranění, které utrpěl při nehodě. Stal se tak letošní 30 obětí dopravních nehod na území Plzeňského kraje.

Fotogalerie

Vrtulník letecké záchranné služby v akci - ilustrační foto | Autor: ZZSPK