Jsme televize vašeho kraje

Novým primářem Chirurgického oddělení Rokycanské nemocnice se stal Richard Sequens

Rokycany, publikováno 10.07.2017, autor: Richard Beneš

MUDr. Richard Sequens se stal novým primářem Chirurgického oddělení Rokycanské nemocnice | Autor: Rokycanská nemocnice

Vedení Chirurgického oddělení Rokycanské nemocnice převzal od 10. července Richard Sequens, který na pozici primáře vystřídal Jiřího Plecitého. Dnes již bývalý primář už dříve sám požádal vedení nemocnice o hledání svého nástupce. Nový primář Richard Sequens by se v Rokycanech kromě všeobecné chirurgie rád věnoval i své specializaci, kterou je kolorektální chirurgie.

Primář Richard Sequens patří k předním českým lékařům, kteří se věnují chirurgii střev a konečníku. Chirurgii trávicího traktu se začal věnovat ve Fakultní nemocnici v Plzni. Absolvoval i řadu zahraničních stáží a později působil v Nemocnici Milosrdných Sester sv. Karla Boromejského v Praze a v Nemocnici Hořovice. Jako nezávislý kandidát byl na začátku milénia zvolen i senátorem Parlamentu ČR.

„Jsem ráda, že se nám do nemocnice podařilo sehnat lékaře takového jména, který, věřím, že nejen naváže na dobrou práci svého předchůdce, ale i přiláká nové spektrum pacientů,“ uvedla ředitelka nemocnice Hana Perková s tím, že Jiří Plecitý bude primářovým zástupcem a zároveň vedoucím lékařem operačních sálů.

Fotogalerie

MUDr. Richard Sequens se stal novým primářem Chirurgického oddělení Rokycanské nemocnice | Autor: Rokycanská nemocnice