Jsme televize vašeho kraje

Policisté v Aši na poslední chvíli zachránili život sebevrahovi, už visel v oprátce za krk

Plzeň, publikováno 10.07.2017, autor: Richard Beneš

Policie pomáhala a chránila - ilustrační foto | Autor: PČR

Policejní hlídka z Aše na poslední chvíli zachránila muže, který se chtěl oběsit v parku v Nádražní ulici. Policisté na místě prověřovali oznámení od občana, že se tam někdo připravuje spáchat sebevraždu. Zachránci dorazili k muži v okamžiku, kdy již visel na stromu na provazu s oprátkou kolem krku. O případu informoval web TV ZAK mluvčí policie Daniel Dvořák.

„Hlídka v době příjezdu na místo uviděla stojícího muže vzdáleného padesát metrů od nich. Ten se však uvolnil, jako by chtěl spadnout na zem a policisté si všimli, že zůstal viset za krk na stromě. Všimli si, že muž má kolem krku pevně utažený provaz přivázaný k větvi stromu. Provaz byl pevně napnutý a muž chrčel vlivem utažení smyčky,“ popsal událost mluvčí policie Daniel Dvořák.

Jeden z policistů muže chytil kolem trupu a tlačil ho směrem proti provazu, aby uvolnil jeho tah. Druhý policista okamžitě odřízl provaz a poté mu uvolnili dýchací cesty. Policisté na místo přivolali lékaře a do jeho příjezdu muže uklidňovali a kontrolovali jeho životní funkce. Dechová zkouška prokázala, že nešťastník byl pod vlivem alkoholu. „Osmatřicetiletý muž policistům sdělil, že o sebevraždu se nepokusil poprvé. Oběsit se pokusil z důvodu rozepře s tchýní. Muž byl převezen na ošetření do nemocnice v Chebu,“ dodal policejní mluvčí Dvořák.

Fotogalerie

Policie pomáhala a chránila - ilustrační foto | Autor: PČR