Jsme televize vašeho kraje

Útočník brutálně napadl a zranil dva cizince v době konání karlovarského filmového festivalu

Plzeň, publikováno 10.07.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Obětí brutálního násilí se stali v době konání Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech hned dva cizinci. Na oba zaútočil čtyřiadvacetiletý cizinec. Už si vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a z přečinu výtržnictví. Web TV ZAK o případu informovala mluvčí policie Zuzana Týřová.

Incident vyšetřuje policie od sobotního rána. „Před pátou hodinou ranní na volném prostranství před jedním místním hotelem, fyzicky napadl útočník po krátké slovní rozepři stejně starého cizince kopem do hlavy. Muži způsobil zranění, se kterým byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice,“ popsala první útok mluvčí Týřová.

Ve stejnou dobu pak agresor fyzicky napadl dalšího cizince, několika kopy do různých částí těla. Tři kopy zasáhly hlavu oběti. „Napadený muž utrpěl frakturu lebky a zranění, se kterými musel být ošetřen v nemocnice s následnou hospitalizací,“ dodala mluvčí policie. Trestní stíhání obviněného bude vedeno na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv