Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Dva stateční svědci nehody u Klenčí zachránili na poslední chvíli z hořícího vraku zraněnou řidičku (19)

Klenčí pod Čerchovem, publikováno 11.07.2017, autor: Richard Beneš

Z hořícího vraku vynesli dva náhodní svědci vážně zraněnou mladou řidičku | Autor: HZSPK

Jako skuteční hrdinové se zachovali dva náhodní svědci hrozivé dopravní nehody, která se stala v pondělí odpoledne poblíž Klenčí pod Čerchovem. Těžce zraněnou, teprve devatenáctiletou řidičku, vytáhli z havarovaného automobilu doslova na poslední chvíli, kdy už hořelo. Bez jejich pomoci by se dívka sama ven z vraku nedostala. O mimořádném případu informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Osobní automobil značky Citroen Saxo havaroval krátce před pátou hodinou odpoledne. Auto skončilo asi ve dva metry hlubokém příkopu, kde narazilo čelně do stromu a převrátilo se na bok. Po nárazu začalo hořet. „Řidičku z auta vyprostili dva náhodní svědci ještě před příjezdem jednotek hasičů a odnesli ji do bezpečné vzdálenosti od ohně. Po chvíli celé vozidlo vzplálo a oheň se rozšířil ještě na dva okolní stromy. Bezpochybně se jednalo o hrdinský čin. Nebýt těchto dvou statečných mužů, kteří neváhali pro záchranu nasadit svůj život, těžce zraněná dívka by se sama z auta nedostala, neměla by šanci přežít,“ uvedla mluvčí Pavla Jakoubková.

Jedna skupina hasičů po příjezdu k místu nehody spolupracovala se záchranáři při ošetření zraněné a druhá likvidovala požár. Škody na vozidle byly předběžně vyčísleny na 10 tisíc korun. Příčiny nehody vyšetřuje policie. Záchranáři transportovali zraněnou řidičku do nemocnice v Domažlicích.

Řidička na přímém úseku vyjela pravými koly vozidla vpravo mimo silnici. Ve snaze dostat vozidlo zpět na komunikaci dostala smyk, vyjela mimo silnici a v pravém silničním příkopu čelně narazila do stromu. Vozidlo se převrátilo na střechu a začalo hořet," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová. Dva zachránci podle jejích slov vyprostili dívku z auta tak, že přeřízli bezpečnostní pás a bočním oknem u dveří ji vytáhli ven. Další kolemjedoucí řidička zavolala záchranku a poskytla zraněné první pomoc. Zkouška na alkohol u motoristky měla negativní výsledek.

 

 

Fotogalerie

Z hořícího vraku vynesli dva náhodní svědci vážně zraněnou mladou řidičku | Autor: HZSPK
Z hořícího vraku vynesli dva náhodní svědci vážně zraněnou mladou řidičku | Autor: HZSPK
Od hořícího automobilu se vzňaly i dva stromy | Autor: HZSPK