Jsme televize vašeho kraje

Neshody s kolegou z práce vyřešil muž z Karlových Varů střelbou z flobertkové pistole

Plzeň, publikováno 14.07.2017, autor: Richard Beneš

Policisté vedou k soudu útočníka | Autor: Policie ČR

Vzájemné neshody se svým kolegou v práci vyřešil v Karlových Varech třiatřicetiletý muž střelbou z flobertkové pistole. Zatímco poškozený skončil se střelným poraněním u lékaře, útočník si svým jednáním vysloužil obvinění hned ze tří přečinů. Ještě předtím ho kriminalisté dopadli na základě vyhlášeného celostátního pátrání.

Incident se stal už 9. července večer v objektu zdravotnického zařízení v Karlových Varech, kde pracoval útočník i jeho oběť. „Muž vešel do místnosti pro zaměstnance, kde se v té době mimo jiné nacházel i pětadvacetiletý zaměstnanec, se kterým měl zřejmě nevyřízené účty. Toho měl nejprve slovně napadnout a poté vyndal flobertkový revolver a po poškozeném vystřelil směrem na dolní končetiny,“ popsala událost mluvčí policie Zuzana Týřová.

Bezprostředně po činu odešel pachatel pryč. Poškozenému muži způsobil lehčí zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Tím ovšem celá věc zdaleka nekončila. O pár hodin později totiž zaslal útočník postřelenému muži několik výhružných sms zpráv, ve kterých mimo jiné vyhrožoval fyzickou likvidací jemu i zdravotnickému personálu. Kriminalisté začali po střelci ihned pátrat a vyhlásili po něm celostátní pátrání. Dopadli ho ve středu dne 12. července ve Středočeském kraji.

„Karlovarští kriminalisté zadrženého muže obvinili ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví a vydírání. V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, již v minulosti se dopustil násilné trestné činnosti jako jsou loupeže či vydírání. Soudce bude nyní rozhodovat o jeho umístění do vazby. V případě prokázání viny mu tak hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,“ dodala Zuzana Týřová.

Fotogalerie

Policisté vedou k soudu útočníka | Autor: Policie ČR