Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Kriminalisté vyšetřují případ osahávání spících dívek na dětském táboře na Rokycansku

Plzeň, publikováno 15.07.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Policisté prověřují oznámení od vedení jednoho dětského tábora na Rokycansku, kde se měl podle nepotvrzených informací vloupat v noci na sobotu do dvou chatek neznámý muž, který se tam pokusil osahávat dvě spící dívky. S ohledem na to, že se jedná o děti a vyšetřování je na samém začátku, odmítla policie vyšetřování blíže komentovat a specifikovat, co se vlastně na táboře stalo.

„Přijali jsme oznámení od vedení jednoho letního dětského tábora na Rokycansku ohledně možného protiprávního jednání, které mělo být pácháno na dětech. S ohledem na to, že případ je na úplném počátku, ve věci figurují jako poškození děti, a i ze samotného taktického hlediska, nebudeme k případu zveřejňovat žádné bližší informace,“ uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Případem se zabývají policisté z odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Hlavní vedoucí tábora Václav Vaněček k případu uvedl, že všechny děti vyvázly bez zranění. Nezraněny. Vyzdvihl práci svých kolegů vedoucích, kteří měli noční hlídku, pachatele včas vyplašili a zabránili mu v jeho nekalých úmyslech. Po pachateli, který z tábora utekl, pátrají policisté. Vedení tábora chce podpořit úspěšné dopadení pachatele a vypsalo proto finanční odměnu 30 tisíc korun za informaci vedoucí k odhalení pachatele. Prázdninový provoz DT Pražanka zůstává i po zmíněném incidentu zcela beze změn.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv