Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Poblíž Třemošné se srazil rychlík s nákladním automobilem, nehoda se obešla bez zranění

Plzeň, publikováno 17.07.2017, autor: Richard Beneš

Nehoda na přejezdu poblíž Třemošné se obešla bez zranění | Autor: Krimi Plzeň

Rychlík se v pondělí ráno srazil s nákladním automobilem na železničním přejezdu mezi Třemošnou a Kaznějovem na severním Plzeňsku. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění. Auto zůstalo po střetu částečně zaklíněné pod vlakem. Jedná se o přejezd je bez závor, jen se světelnou a zvukovou signalizací. Vlak patří českému soukromému dopravce GW Train Regio a jel z Mostu do Plzně.

„Nehoda se stala v 9.34 hodin, doprava na trati je přerušená nejméně do 14.00 hodin. České dráhy zajistily náhradní autobusovou přepravu,“ řekla mluvčí ČR Radka Pistoriusová. Podle informací mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala prověří nyní inspektoři fungování výstražného signalizačního zařízení na přejezdu, které nebylo v době nehody v provozu. Nemělo by se jednat o poruchu, ale pravděpodobně o servisní zásah. Příčiny a okolnosti havárie Drážní inspekce vyšetřuje na místě.

Mluvčí policie Martina Korandová zase dodala, že dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. Škoda byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun, z toho půl milionu na vlaku a zbytek na automobilu.

 

Fotogalerie

Nehoda na přejezdu poblíž Třemošné se obešla bez zranění | Autor: Krimi Plzeň