Jsme televize vašeho kraje

Don Quijot se vrací do Plzně, na jevišti vystřídá Akvabely

Plzeň, publikováno 17.07.2017, autor: Miroslav Brož

Autor: Divadelní léto

Don Quijot s Kamilem Halbichem v hlavní roli bude mít letos premiéru v Plzni pod širým nebem 18. července. Inscenace vystřídá na jevišti Divadelního léta představení Akvabely. Režie románu o španělském snílku, který bojuje s větrnými mlýny, se ujal Vilém Dubnička.

Letošní novinku Akvabely, která měla derniéru 15. července, vystřídá na prknech filmový herec a dabér Kamil Halbich v roli Dona Quijota. Režisérem i autorem adaptace románu Miguela de Cervantese Don Quijote je umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička. „Jako bytostnému idealistovi je mi jakési donkichotství vlastní. Zároveň mám pocit, že každý z nás je občas tak trochu Don Quijote. Ta postava lidi baví už víc než 400 let a zdaleka není černobílá,“ říká Vilém Dubnička.

Vedle Kamila Halbicha se představí Marek Adamczyk jako jeho sluha Sancho Panza a v dalších rolích zazáří Bronislva Kotiš, Zdeněk Rohlíček nebo Michal Štěrba.

Představení Don Quijot uvidí návštěvníci letního festivalu poprvé 18. července, poté se bude reprízovat až do 22. července. Poslední červencový týden uvede festival také tři reprízy detektivní komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!                  

Fotogalerie

Autor: Divadelní léto
Autor: Divadelní léto
Autor: Divadelní léto
Autor: Divadelní léto