Jsme televize vašeho kraje

Policisté na Chebsku dopadli nebezpečného novodobého otrokáře

Plzeň, publikováno 20.07.2017, autor: Richard Beneš

Policisté zadrželi nebezpečného pachatele | Autor: Policie ČR

Policejní zásahová jednotka zadržela jedenapadesátiletého muže z Chebska, který byl následně obviněn z vydírání a zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Uvedených trestných činů se měl muž dopouštět od začátku letošního roku do současné doby. Minimálně v jednom případě měl vyhrožovat fyzickou újmou a likvidací dvaapadesátiletému muži, pokud pro něho nebude dostatečně tvrdě pracovat a nebude dělat to, co po něm chce. Poškozený se obával o své zdraví i o život, skrýval se a dokonce se pokusil spáchat sebevraždu.

„V dalším případě měl obviněný vyhrožovat devětačtyřicetiletému muži také fyzickou újmou a likvidací, pokud pro něj nebude i nadále dostatečně pracovat a splácet dluh. Následně na pokyn obviněného mělo několik osob poškozeného napadnout pěstmi, kopy a různými nástroji, do hlavy i dalších částí těla, až poškozený upadl do bezvědomí. Napadenému muži měli způsobit zranění, mimo jiné i tříštivou zlomeninu lokte, což si vyžádalo ošetření v nemocnici,“ informoval mluvčí policie Daniel Dvořák.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce by měl rozhodnout ještě ve čtvrtek. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Fotogalerie

Policisté zadrželi nebezpečného pachatele | Autor: Policie ČR