Jsme televize vašeho kraje

V karlovarském hotelu Thermal hořela sauna, hasiči evakuovali 260 hostů

Plzeň, publikováno 20.07.2017, autor: Richard Beneš

Hotel Thermal - ilustrační foto | Autor: Archiv

Hasiči a policisté v Karlových Varech preventivně evakuovali hosty slavného hotelu Thermal. Ve čtvrtek večer kolem půl osmé tam začalo hořet v sauně, která se nachází v přízemí objektu. Hasiči vyhlásili III. stupeň požárního nebezpečí vzhledem k tomu, že se jedná o výškovou budovu. Informovala o tom mluvčí policie Zdeňka Kasalová. K hotelu se sjížděly hasičské jednotky z celého kraje. Na cestě do Karlových Varů byli i hasiči z Plzeňského kraje. Požár se podařilo podle informací od mluvčího hasičů Martina Kasala včas zlikvidovat a zabránit mu v dalším šíření. Policie řídí dopravu v okolí hotelu, aby měly záchranné jednotky přístup k místu požáru.

Na chodníku před hotelem, který byl před 14 dny hlavním dějištěm Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, posedávali po evakuaci hosté v županech nebo pod dekami. Vzhledem k tomu, že byly vnitřní prostory hotelu plné kouře, museli všichni čekat na odvětrání budovy. Záchranáři na místě ošetřili několik lidí, kteří se nadýchali kouře. Nikdo z nich naštěstí netrpěl vážnějšími zdravotními problémy.

"Do akce bylo nasazeno 11 hasičských jednotek, 17 automobilů s technikou a 100 hasičů. Záchranáři ošetřili jednoho hasiče a jednoho mladíka. Evakuovali jsme asi 260 hotelových hostů z vyšších pater," dodal mluvčí hasičů Kasal.

Vlastníkem zchátralého hotelu postaveného v 70. letech minulého století je stát, který se chystá na jeho celkovou rekonstrukci.

Fotogalerie

Hotel Thermal - ilustrační foto | Autor: Archiv