Jsme televize vašeho kraje

Viktorii Plzeň na začátku nové sezóny sebevědomí nechybí, nebojí se vytuněné Sparty ani Slávie

Plzeň, publikováno 21.07.2017, autor: Richard Beneš

Trenér Pavel Vrba a majitel klubu Tomáš Paclík na tiskové konferenci k zahájení sezóny | Autor: TV ZAK

Velké cíle si stanovil před zahájením nové sezóny fotbalový klub Viktoria Plzeň. Majitel Tomáš Paclík věří v postup do základní skupiny evropských pohárů, ať už se jedná o Ligu mistrů nebo Evropskou ligu. Fotbalisté se budou rvát i o domácí titul. Jsou přesvědčeni o tom, že klub dokáže konkurovat Slavii a Spartě, i přes to, že v létě napumpovali obří sumy do svých posil.

„Sezóna pro nás začíná kvalifikací o Ligu mistrů, poprvé nemistrovskou částí, což je pro nás nová zkušenost. Uvědomujeme si náročnost úkolu. Cíl ale zůstává pořád stejný. Chceme si zahrát skupinu evropských pohárů. Tento cíl splníme, když zvládneme první dvojutkání s Bukureští,“ uvedl v pátek Tomáš Paclík na tiskové konferenci. Dodal, že klub má ambice získat mistrovský titul v lize.

Viktoriáni shodně tvrdí, že se nezalekli výrazného posílení svých největších konkurentů, zmínili především Spartu, která nakoupila deset zahraničních hráčů. „Naši hlavní konkurenti výrazně nakupovali, takže si uvědomujeme, že titul je nesmírně těžký úkol. Ale jestli to bude těžší než v předchozích sezonách, to se ukáže až v průběhu,“ prohlásil sebevědomě Paclík. Posilovala ovšem Plzeň. Získala zpět staronového a úspěšného trenéra Pavla Vrbu, vrátil se Daniel Kolář.

Navíc ani Plzeň na přestupovém trhu nezahálela, byť lovila jen v domácím rybníčku. Získala zpět úspěšného trenéra Pavla Vrbu, dalšího navrátilce Daniela Koláře, mančaft posílil dále brankář Aleš Hruška, záložníci Aleš Čermák s Diegem Živuličem, útočník Jakub Řezníček a levý bek Milan Havel.

„Soupeři investovali nemalé prostředky, ale i my jsme vynaložili částku, která pro nás není standardní. Dělat transfery v řádech padesáti milionů pro nás není běžné. Samozřejmě v konkurenci Slavie a Sparty se to ztratilo, ale přivedli jsme to, co jsme potřebovali a chtěli,“ prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek s tím, že Plzeň se nehodlá smířit s rolí „toho třetího“ vzadu. „Je otázkou, zda budeme držet krok my s nimi, nebo oni s námi. Menší tlak může být naše výhoda. Naše ambice jsou stejné jako Sparty a Slavie. Poměr vynaložených peněz není měřítko, i když to tak může opticky vypadat. Budeme na Spartu a Slavii vytvářet tlak tak, aby byl ještě větší, než pod jaký se dostali sami. Vyhrát však může jen jeden,“ dodal Šádek.

Na začátku sezóny se musí Plzeň obejít bez čtyř zraněných klíčových hráčů. Nenastoupí brankářská jednička Matúš Kozáčik, kapitán Roman Hubník, záložník Jan Kovařík a otazník visí také nad Davidem Limberským. Příliš optimismu ovšem nedodaly ani tři přípravné zápasy při soustředění, které Plzeň prohrála. „S přípravou jsem spokojený, výkony týmu v přípravě gradovaly, tak věřím, že vstup do sezony zvládneme lépe i výsledkově,“ řekl trenér Pavel Vrba.

Plzeň jde do nové sezony se zcela novými dresy a také s kampaní „Odmítněme rasismus,“ která je reakcí na to, že v minulé sezoně měla Viktoria v Evropské lize uzavřený sektor na stadionu kvůli trestu za rasistické projevy fanoušků.

 

Fotogalerie

Trenér Pavel Vrba a majitel klubu Tomáš Paclík na tiskové konferenci k zahájení sezóny | Autor: TV ZAK
Majitel klubu Tomáš Paclík a generální manažer Adolf Šádek na tiskové konferenci k zahájení sezóny | Autor: TV ZAK