Jsme televize vašeho kraje

Mladá parašutistka se vážně zranila při seskoku, dopadla na střechu domu poblíž letiště Líně

Plzeň, publikováno 22.07.2017, autor: Richard Beneš

Zraněnou parašutistku transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby | Autor: TV ZAK

Parašutistka se v sobotu dopoledne vážně zranila při seskoku z výšky asi 3000 metrů poblíž letiště Líně u Plzně. Asi pětadvacetiletá žena dopadla na střechu rodinného domu v Nové Vsi. Utrpěla mnohočetná poranění. Ze střechy snesli zraněnou ženu přivolaní hasiči, kteří okamžitě zahájili resuscitaci, protože nedýchala. Následně ji předali do péče profesionálních záchranářů. Na místě zasahoval také vrtulník z nedaleké základny letecké záchranné služby.

„Zraněnou ženu jsme na místě napojili na umělou plicní ventilaci a transportovali do plzeňské fakultní nemocnice na urgentní příjem,“ řekl mluvčí záchranářů Brejcha. „Nehoda se stala kolem 10.40 hodin po samostatném seskoku,“ uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

Svědci události tvrdí, že žena měla až do posledních okamžiků seskok plně pod kontrolou a padák normálně řídila. Vše nasvědčuje tomu že ve výšce kolem 150 metrů nad zemí zřejmě náhle z dosud neznámých zdravotních důvodů zkolabovala a upadla do bezvědomí. Vítr pak už nijak neřízený padák i s parašutistkou odvál mimo dopadovou plochu letiště až k prvním domům v obci Nová Ves. Následně žena dopadla na střechu domu.

Policie prostor uzavřela, zajistila padák a další součásti výstroje parašutistky. Případ si převzala letecká inspekce která bude zjišťovat, zda nedošlo k nějakému pochybení.

Fotogalerie

Zraněnou parašutistku transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby | Autor: TV ZAK