Jsme televize vašeho kraje

Po dvojici ještěrů odchytávali strážníci městské policie zatoulaného exotického hada

Plzeň, publikováno 24.07.2017, autor: Richard Beneš

Strážníci městské policie tentokrát odchytávali hada | Autor: Městská policie Plzeň

Další odchyt exotického zvířete si připsali na své konto strážníci z plzeňské městské policie. V sobotu v 22.30 hodin kontaktoval skupinu pro odchyt toulavých a zatoulaných zvířat majitel pozemku v Ovocné ulici v Plzni Doudlevcích, který oznamoval, že tam objevil neznámého hada. O případu informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

„Strážníci po příjezdu zjistili, že jde o šedočervenou korálovku mexickou. Tu pomocí odchytového háku odchytili. Protože se nepodařilo zjistit, komu nalezený plaz patří, předali ho do záchranné stanice živočichů, kde se o něj postarali,“ uvedla mluvčí Pužmanová.

Specialisté z odchytové hlídky v červenci v Plzni mimo jiné zachránili velkého leguána, kterého nechala jeho bývalá majitelka uvnitř vystěhovaného bytu, který opustila z důvodu exekuce. Ještěra náhodou objevil v koupelně řemeslník, který přišel byt opravovat. Druhý opuštěný ještěr, kterého strážníci odchytávali se zase procházel po zahradě cizího domu na Karlovarské třídě. V tomto případě se jednalo o agamu vousatou. Rovněž i tyto dva tvory převzali do péče pracovníci Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Fotogalerie

Strážníci městské policie tentokrát odchytávali hada | Autor: Městská policie Plzeň