Jsme televize vašeho kraje

Lupiče, který drsně oloupil cizinku, bleskově dopadla trojice statečných pronásledovatelů

Plzeň, publikováno 24.07.2017, autor: Richard Beneš

Přepadení - ilustrační foto | Autor: Archiv

O tom že mezi námi existují stateční lidé, kteří se nebojí zasáhnout proti příkoří se aktuálně v Plzni přesvědčila dvaapadesátiletá cizinka, která se stala na Klatovské třídě obětí drsného loupežného přepadení. Pachatel měl ovšem smůlu, na paty se mu přilepili hned tři pronásledovatelé. Kteří lupiče dopadli a následně předali policistům.

Incident se stal v sobotu kolem šesté hodiny ráno, když šla žena po chodníku na Klatovské třídě nedaleko křižovatky s ulicí Sukova. „Znenadání jí vstoupil do cesty teprve dvacetiletý muž. Svým tělem jí zatarasil cestu a z krku jí silou strhl řetízek. Žena se pokusila o obranu tím, že agresora kopla do nohy. Tím však ztratila rovnováhu a sama upadla na zem. Pachatel pak řetízek, který mu během nečekané ženiny defenzivy vypadl z ruky, sebral a dal se na útěk,“ popsala událost mluvčí policie Hana Štefflová.

K velké smůle pachatele však přepadení viděli tři muži, kteří okamžitě zasáhli. Útočníka zadrželi a zakrátko předali policejní hlídce. Policisté pak ještě téhož dne mladého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Protože se jednalo o recidivistu, který byl ještě jako mladistvý pravomocně odsouzen mimo jiné pro násilnou trestnou činnost, podali na něj podnět k návrhu na vzetí do vazby. Soudce pak poslal brutálního lupiče do vazby.

„Statečným mužům, kteří prokázali velkou míru odvahy a především občanské statečnosti, děkujeme za jejich příkladné jednání,“ dodala policejní mluvčí Štefflová.

Fotogalerie

Přepadení - ilustrační foto | Autor: Archiv