Jsme televize vašeho kraje

Policie na Sokolovsku našla v sobotu ráno po rozsáhlé pátrací akci obě pohřešovaná děvčátka

Plzeň, publikováno 29.07.2017, autor: Richard Beneš

Obě dívenky krátce po jejich nalezení | Autor: Policie ČR

Po velké noční pátrací akci policisté v sobotu ráno našli živé a zdravé dvě sestry ve věku čtyři a šest let ze Sokolova. Blonďatá děvčátka ve žlutých šatičkách byla naposledy spatřena v pátek odpoledne kolem 16.00 hodin V Jelínkově ulici v Sokolově. Od té doby jej jejich rodiče pohřešovali. Po dívkách v noci na sobotu pátraly desítky policistů, hasičů a dobrovolníků, nasazen byl i vrtulník s termovizí. Mluvčí policie Zuzana Týřová v sobotu ráno uvedla, že se dívenky podařilo najít před osmou hodinou ranní. Obě jsou v pořádku. Policie v tuto chvíli prověřuje okolnosti i důvod zmizení obou dívek.

"Ihned po přijetí oznámení o pohřešování dvou nezletilých dívek začala rozsáhlá pátrací akce s nasazením několika desítek policistů a hasičů s podporou vrtulníku vybaveného termovizí a záchrannými čluny hasičského záchranného sboru. Společně prohledávali celé území města Sokolova a Královského Poříčí, včetně vodních ploch. Díky těmto opatřením, která probíhala celou noc se v 7.40 hodin obě nezletilé dívky našly, zdravé a v pořádku. Nalezl je občan Sokolova, který si jich všiml poblíž domu v Sokolově ulici K. H. Borovského," řekla mluvčí Zuzana Týřová.

Obě děvčata byla předána rodičům, kteří vyslovili poděkování všem policistům, hasičům a veřejnosti za pátrání po jejich nezletilých dětech. "Současně bychom chtěli poděkovat veřejnosti, která nabídla svou pomoc při hledání nezletilých dívek," dodala mluvčí.

 

Fotogalerie

Obě dívenky krátce po jejich nalezení | Autor: Policie ČR
Obě dívenky krátce po jejich nalezení | Autor: Policie ČR