Jsme televize vašeho kraje

Společnost DHL bude mít v průmyslové zóně v Chebu nové distribuční centrum

Plzeň, publikováno 31.07.2017, autor: Richard Beneš

Panattoni Park Cheb - Ilustrační foto

Nové distribuční centrum pro logistickou společnost DHL Supply Chain buduje průmyslový developer Panattoni Europe v Chebu. V budově o rozloze 30 tisíc metrů čtverečních najde práci až 200 lidí z Chebska a okolí. Skladovat tu budou zboží předního výrobce a distributora kosmetiky. Investor by měl zahájit provoz na začátku příštího roku. Budovu v hodnotě 800 milionů korun bude vlastnit a pronajímat česká investiční skupina Accolade, s níž Panattoni Europe dlouhodobě spolupracuje.

„S DHL spolupracujeme dlouhodobě a Cheb se poslední dobou stává symbolem tohoto úspěšného vztahu. Během necelých dvou let tu pro vedoucího poskytovatele logistických služeb vyrostla hala o celkové velikosti 15 tisíc čtverečních metrů a nyní se rozšiřuje o dalších 30 tisíc,“ uvádí Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni Europe pro Českou a Slovenskou republiku.

Distribuční centrum přinese do regionu nové pracovní příležitosti. „V prvním roce má ve skladu pracovat více než 100 zaměstnanců a během dalších tří let by se měl jejich počet téměř zdvojnásobit,“ říká Gabriela Kahounová, personální ředitelka DHL Supply Chain.

„V Chebu se nám daří budovat průmyslový park, který je jedním z nejrychleji rostoucích ve střední Evropě. Má vynikající polohu vůči německému trhu, takže je vyhledávanou logistickou centrálou. DHL i další naši nájemci tu zároveň intenzivně investují do automatizace a robotizace provozu, takže jejich chebské pobočky patří k těm v současné době nejmodernějších na světě,“ dodává Milan Kratina ze skupiny Accolade.

Panattoni Park Cheb je nejrychleji rostoucí průmyslovou zónou ve střední Evropě. Developerská společnost Panattoni Europe do svého parku v Chebu za poslední tři roky dokázala přivést čtyři nové investory. Celková plocha již překročila hranici 100 tisíc čtverečních metrů.

Fotogalerie

Panattoni Park Cheb - Ilustrační foto
Panattoni Park Cheb - Ilustrační foto